Fudbal Vesti

Ministar Zoran Gajić posetio Pranjane

Ministartvo sporta i Ministarstvo kulture finansirali su podizanje reflektora na seoskom stadionu FK „Brezak” u Pranjanima, a lokalna samouprava je izgradila pristupnu saobraćajnicu i podigla zaštitnu ogradu. Tim povodom, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac zajedno sa Zoranom Gajićem, ministrom sporta prisustvovao je juče prijateljskoj utakmici između domaćeg tima i FK Parmenac na stadionu FK „Brezak”.

-Vlada Republike Srbije pomaže sport i mi u Ministarstvu sporta tretiramo sport kao celinu iz tri dela: fizičko vaspitanje, koje se ostvaruje u školama, vrhunski sport i rekreaciju, bavljenje sportom radi fizičkog zdravlja. Isto tako, svesni smo da sport nisu samo vrhunski klubovi u velikim gradovima, već da se razvoj i izgradnja infrastrukture odvija i u malim mestima. Ja sam na otvaranju ovog terena izrazio želju da odavde, iz Pranjana potekne neki igrač koji će braniti boje naše zemlje i igrati za neke od najvećih evropskih klubova, ima puno takvih primera i talentovanih igrača i ja vam zaista to od srca želim – rekao je ministar Gajić.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević dodao je da je manifestacija Sabor violinista, doprinela tome da se u Pranjane svake godine ulaže, kako bi se što spremnije dočekali brojni gosti i ljubitelji violine. -Želeo bih, pre svega, da se zahvalim ministru Gajiću na izdvojenom vremenu i poseti Pranjanima, kao i na ovom poklonu za naše igralište. Danas je to igralište, a jednog dana, nadam se i stadion. Kao što vidite, iz godine u godinu, zahvaljujući Saboru violinista Srbije, imamo razne novine. Ove godine su to reflektori i novi metri asfalta, kako bismo primili desetine hiljada saboraša. Veoma je važno to što Vlada Srbije ima sluha za male sredine, kao što su Gornji Milanovac i Pranjani. Zato, želim da se u ime stanovnika našeg grada i meštana Pranjana zahvalim predstavnicima vlade Srbije, što na svaki naš zahtev pozitivno odgovore. Nadam se da ćemo infrastrukturu na ovom objektu uspeti da popravimo za sledeću godinu, cilj nam je da podignemo i pozornicu i tribine, da, možda deseti jubilej dočekamo u nekim potpuno drugačijim uslovima – zaključio je Kovačević. On je iskoristio priliku i pozvao sve na Sabor violinista, koji se ove godine održava od 18. do 20. avgusta u Pranjanima.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *