Automoto Ostali sportovi

Neverovatan reli spektakl za sve ljubitelje motora na Zlatiboru: Preko 300 takmčara iz 40 zemalja pokazaće šta znaju na Xross Hard Enduro svetskom prvenstvu (VIDEO)

Čajetina – Pravi spektakl zakazan je za period od 17. do 20. maja na Zlatiboru kada će se održati prestižno FIM Hard Enduro Svetsko prvenstvo 2023, na kom će učestvivati više od 300 takmičara iz preko 40 zemalja, među kojima i najveće svetske hard enduro zvezde.

– Oni će prelaziti motorima najrazličitije prepreke, odmeravajući svoju snagu i sposobnosti na strazama Zlatibora, koji će biti centar ovog događanja, kao i Tare i Mokre Gore. Pravi spektakl i posebna atrakcija za posetioce biće organizovana dan pred samu trku, 16. maja u 17h, kada će u centru Zlatibora biti svečano otvaranje Xross Hard Enduro relija, mini šou učesnika kao i druženje sa fabričkim vozačima, kažu za RINU organizatori ovog takmičenja.

Foto: Predrag Vučković

Očekuje se da će Xross Hard Enduro reliju prisustvovati više od 10.000 posetilaca, koji će na sve tri planine, na posebnim lokacijama za gledaoce, moći da prate trke na licu mesta, dok će za ostale zaljubljenike u ovaj sport organizatori omogućiti direktan prenos.

– Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta, koji će Srbiju i na ovaj način predstaviti kao zemlju vrhunskog sporta, podržali su Ministarstvo sporta, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, AMSS, opština Čajetina, Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ Čajetina, TO Zlatibor, Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad kao i kompanija Comtrade, dodaju organizatori.

Nakon Srbije, takmičenje se nastavlja u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

RINA

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *