Atletika

Najveći sportski događaj u istoriji našeg grada: Kraljevo domaćin Šampionata Balkana za seniore i seniorke u atletici

Grad Kraljevo će, 22. i 23. jula ove godine, ugostiti najbolje balkanske seniore i seniorke koji će se, na Atletskom stadionu pokraj Ibra, nadmetati za što bolje međusobne, ali i lične rezultate u svojim kategorijama na najvećem međunarodnom takmičenju održanom u našem gradu. Održavanje Balkanskog atletskog prvenstva za seniore i seniorke u Kraljevu najavio je, prilikom sastanka sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem i njegovim pomoćnikom za sport Milošem Simovićem, Slobodan Branković, predsednik Balkanske atletske federacije.  

Gradonačelnik je istakao da, kada je započeta rekonstrukcija Atletskog stadiona pokraj Ibra, namera je bila da se omogući mladim, ali i nešto starijim atletičarima, da treniraju u rekonstruisanom objektu, na novoj stazi. 

„Da omogućimo drugim sportistima da tu obavljaju kondicione pripreme, kao i rekreativcima da koriste atletski stadion za trčanje ili šetnju. Imali smo i nameru da velika i značajna, državna, balkanska i evropska prvenstva organizujemo u našem gradu“, kazao je Terzić i istakao da je, nakon otvaranja stadiona u Kraljevu, organizovano Državno prvenstvo za seniore, Balkanski šampionat za mlađe juniore i juniorke, a Grad Kraljevo će, nakon Kupa države, biti domaćin i Balkanskog prvenstva za seniore i seniorke. 

„S obzirom na to da Balkansku atletsku federaciju čine čak 22 države članice, ovo će biti jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu. U Kraljevo će doći čak 700 takmičara, veliki broj trenera, sudija i drugih tehničkih lica. Zahvaljujući predsedniku Balkanske atletske federacije Slobodanu Brankoviću koji je, slobodno mogu reći, prijatelj našeg grada, čovek koji je od prvog dana bio sa nama u rekonstrukciji ovog stadiona i pomagao nam da organizujemo šampionate, ovaj šampionat neće doći ni u jedan drugi grad u Srbiji, neće njegov domaćin biti ni Beograd ni Niš ni Novi Sad, već – Kraljevo“, poručio je gradonačelnik Kraljeva i dodao da će Balkanska atletska federacija uložiti čak devet miliona dinara u organizaciju ovog takmičenja, ali će i svi hoteli i restorani u našem gradu biti puni. Kako je rekao, sportisti, treneri, sudije, ali i navijači, doći će u naš grad, ovde će biti smešteni, tako da će i naši hotelijeri, ugostitelji, restorani, kafići, imati priliku da dodatno zarade. 

Pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović je zahvalio Balkanskoj atletskoj asocijaciji i Srpskom atletskom savezu na ukazanom poverenju da baš Grad Kraljevo, kroz Sportski savez Kraljeva i Atletski klub Kraljevo, organizuje jedan od najvećih događaja u istoriji Kraljeva. 

„Ovaj događaj nema samo sportski značaj, već i turistički, budući da će tih dana Kraljevom defilovati više od 1.000 ljudi iz dvadeset država. Imaćemo priliku da ih sve ugostimo i prikažemo sve što Kraljevo nudi i kao grad i kao sportski centar u ovom delu Srbije. Siguran sam da ćemo ovaj izazov odraditi kako treba, da će takmičenje proći, i u organizacionom i tehničkom smislu, u najboljem mogućem redu. Očekujem da neko od kraljevačkih atletičara bude učesnik, što je dodatni doprinos našem sportu. Verujem da ćemo se pokazati kao dobar domaćin i ovog puta“, poručio je Simović.  

Predsednik Balkanske atletske asocijacije Slobodan Branković zahvalio je Gradu Kraljevu na dosadašnjoj saradnji i kraljevačke medije zamolio da promovišu događaj. Kako je istakao, gosti Kraljeva će biti najbolji atletičari Balkana, polovine Evrope, zajedno sa našim najboljim atletičarima. On je pozvao mlade da dođu da uživaju u prelepom ambijentu kakav nudi rekonstruisani kraljevački stadion. 

„Bio sam uključen u celu priču i energija koju gradonačelnik i njegov pomoćnik imaju, opredelila me je da ove godine domaćin Balkanskog šampionata, najvećeg takmičenja Balkana, i prve moje godine kao predsednika te organizacije, bude u Srbiji i u gradu Kraljevu. Siguran sam da ćemo u narednim godinama imati ovde još više događaja“, kazao je Branković ističući značaj budućeg auto-puta, kao i aerodroma Morava, koji će već sada neke ekipe koristiti za dolazak u naš grad. Najavio je da će gosti Kraljeva biti svi predsednici i generalni sekretari Atletske federacije Balkana. 

„Gost će biti i predsednik Evropske atletike, bivši predsednik Balkanske, koji je već bio gost ovde na Balkanu. I sportski i administrativno imamo ovde sve one koji odlučuju o atletici na Balkanu. Verujem da će nas poslužiti i vreme i da će Kraljevčani i svi ljubitelji atletke iz Srbije koji za vikend budu došli ovde uživati u prelepoj atmosferi, ambijetu koji ćemo stvoriti zajednički sa Atletskim klubom i Gradom Kraljevom i Srpskim atletskim savezom, koji je jedan od glavnih pokrovitelja i glavnih tehničkih organizatora“, poručio je Branković.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *