Atletika Biciklizam Ostali sportovi Triatlon

Lazar Filipović osvojio bronzu na Svetskom kupu u Turskoj: Fenomenalna trka, rad se isplatio

Srpski paratriatlonac Lazar Filipović osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu u turskom Mersinu, sa svojim pilotom Jovanom Ponjevićem.

Tandem je odlično zakoračio u sezonu, koja je inače trebalo da počne ranije.

– Nakon otkazanog Svetskog kupa u Abu Dabiju koji je trebalo da bude 8. marta i našeg neodlaska na trku Svetske serije u Devenport u Australiju koja je bila sedam dana kasnije, izgubili smo šansu za prikupljanje dodatnih bodova kako bismo napredovali na svetskoj rang listi. Ovo je prva trka u sezoni, a odličnim startom dosta smo se pomerili u odnosu na neke konkurente – rekao je za „3 čuke” Lazar Filipović.

Sa Ponjevićem ga za mesec dana očekuje sledeći izazov.

– Idemo na Svetski kup u Uzbekistan i taj još jedan podijum bi nam dosta značio i omogućio da se više nadamo odlasku na Paraolimpijske igre u Pariz, na kojima ima mesta za devet takmičara, a mi smo trenutno četrnaesti – dodao je Filipović.

Osvrnuo se Lazar i na put do bronzane medalje u Turskoj.

– Trku smo odradili fenomenalno. Kontrolisali smo situaciju sve vreme. Nismo mogli da se nadamo prvom i drugom mestu trenutno, što ne znači da su ti tandemi spremniji od nas, ali danas je bilo tako. Važno nam je da smo neke od konkurenata koji su trenutno pozicionirani bolje od nas pobedili na ovoj trci. Zadovoljni smo i što se naš rad isplatio i to uliva poverenje i nadu za dalja takmičenja tokom cele sezone – poručio je Filipović.

Filipović i Ponjević su tandem od septembra prošle godine. Počeli su da rade zajedno dve sedmice pred Svetsko prvensto u Pontevedri na kom su zauzeli 12. mesto. Posle je u oktobru usledila četvrta pozicija na Svetskom kupu u Malagi i prva medalja na tim takmičenjima – srebro u Tarantu.

– Odlično smo se uklopili. Jovan je odličan takmičar. Imamo odličnu komunikaciju i to je još jedan od pokazatelja da možemo dosta toga da uradimo – rekao je Filipović.

Za odlazak na Svetski kup u Tursku, našem tandemu pomogli su Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo sporta i Srpski triatlon.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *