Atletika

Mladi atletičari ČAAK-a uspešni u Kruševcu (FOTO)

Proteklog vikenda, tačnije u subotu 22. aprila u Kruševcu je održano prvo kolo lige Atletskog saveza centralne Srbije za mlađe kategorije. Na takmičenju je nastupilo 290 takmičara u kategorijama atletske škole “C” – predškolski uzrast i mlađi, atletske škole “B” 2014 – 2015 godište, atletske škole “A” 2012 – 2013  godište, mlađi pioniri 2010 – 2011 godište i pioniri 2009 – 2008 godište. Atletski klub “ČAAK” je nastupio sa 30 mladih takmičara i imao je takmičare u svim starosnim kategorijama. Ostvareni su odlični rezultati i osvojeno 19 medalja u dosta jakoj konkurenciji. 

Atletičari ČAAK – a u Kruševcu

U kategoriji atletske škole “C” takmičenje je održano u dvoboju ( skok u dalj i trčanje na 60 metara od čega je 30 metara sa preponama). Ova disciplina donela je prvo mesto i zlatnu medalju Kseniji Novaković a treće mesto zauzela je Natalija Petrović.

Ksenija Novaković i Natalija Petrović

U kategoriji atletskih škola “B” osvajači medalj su Višnja Mateić u skoku u dalj je zauzela 1. mesto, dok je u trci na 50 metara zauzela 2. mesto. Katarina Samardžić je u trci na 50 metara zauzela 3. mesto, Dok je Dragan Nikitović zauzeo 1. mesto u skoku u dalj, a na 50 metara zauzeo 2. mesto. U istoj trci Vukašin Mihailović je zauzeo 3. mesto.

Višnja Mateić prva u skoku u dalj.

U kategoriji atletskih škola “A” dva prva mesta osvojila je Đurđina Manjević u trkama na 50 metara i 120 metara sa odličnim rezultatom u obe trke.

Đurđina Manjević prva u trci na 120 metara 

Kod dečaka u istoj startosnoj kategoriji David Jevremović je zauzeo prvo mesto u bacanju vortexa.

David jevremović prvo mesto

U trci na 50 metara Milan Radovanović zauzeo 3. mesto

Milan 3. mesto,. David 1 mesto u svojim kategorijama

U kategoriji mlađih pionira dva treća mesta zauzeo je Pavle Sekulić. u skoku u dalj i u trci na 200 metara.

Pavle Sekulić  3. mesto

Jelisaveta Tolić je osvojila srebrne medalje u trkama na 60 metara i 300 metara sa ostvarenim ličnim rekordima u obe discipline.

Jelisaveta Tolić 2 mesto n 60 metara

U konkurenciji pionira i pionirki Atletičari “ČAAK” – a su bili uspešni u trkama na 800 metara i to u muškoj konkurenciji Vuk Grujić je zauzeo 2. mesto dok su kod devojaka  Nađa Jović i Nađa Vasiljević zauzele 2. i 3. mesto. 

U Kruševcu smo postigli odlične sportske rezultate, ali bih želeo bih da istaknem da su rukovodstvo i članovi kluba  takođe ponosni na našu članicu Ružicu Todorović koja je proteklog vikenda osvojila 1. mesto na republičkom prvenstvu iz fizike.  Sledeće kolo lige je u nedelju 30.04. u Priboju. i nadam se da ćemo nastaviti sa lepim vestima. – trener Dragan Dukanac

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *