Košarka

Čarapić pred okršaj sa Megom: Biće teška utakmica, fizički naporna!

Prvu utakmicu u 2024. godini tabor Borca Mozzart će odigrati na domaćem parketu, gde će u okviru 15. kola AdmiralBet ABA lige imati priliku da ugosti sastav Mege MIS (ponedeljak, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Uroš Čarapić, dugogodišnji prvotimac Čačana i jedan od najboljih pojedinaca u pobedi protiv Cibone, istakao je značaj trijumfa u Zagrebu.

Foto: KK Borac/Lejča photography

„Utisci sa prošlog meča su pozitivni. Svaka pobeda na strani u ABA ligi izuzetno je velika. Posebno je važna za nas jer Borac dugo nije slavio u Zagrebu. Tako da značaj trijumfa dodatno raste, ako se taj podatak ima u vidu“, započeo je Čarapić svoje izlaganje.

Sledi duel protiv Mege, koju je Borac ove sezone već jednom savladao.

„Sigurno da će biti teška utakmica, posebno fizički naporna. Mega igra u visokom ritmu. Ima mlade, poletne igrače. S druge strane, ove godine i mi dobro trčimo i sigurno da možemo da im pariramo, što smo i pokazali u Beogradu. Takođe, na našoj strani je iskustvo, koje nam je i donelo pobedu u prestonici. Siguran sam da će biti lepa utakmica za gledanje, a mi svaki duel u Čačku moramo odigrati i više od maksimuma zbog publike koja dolazi u velikom broju“, zastao je košarkaš iz Čačka, a onda je nastavio.

„Mislim da treba da iskoristimo domaći teren i da probamo da ubacimo ekipu Mege u ritam koji nama odgovara. A onda ni pozitivan rezultat neće izostati“, dodao je Čarapić.

Borac je prethodna dva kola igrao na strani, tako da je bio u nešto težem ritmu nego što je to inače slučaj.

„Idemo od utakmice do utakmice. Sigurno da je bilo jako naporno u prethodnom periodu, sedam dana smo proveli u putu i odigrali smo dve utakmice kao gosti. Možda smo mogli da zabeležimo dve dve pobede kao gosti, ali nismo nezadovoljni. Kao što sam već rekao, svaki trijumf na strani je ogroman i puno znači“, završio je Uroš Čarapić.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *