Košarka

Košarkaški spektakl u Abu Dabiju pred OI: Srbija protiv SAD

Obećanje kapitena Bogdana Bogdanovića da će “Srbija napasti zlato u Parizu” najavilo je na najbolji način olimpijsku 2024. godinu u kojoj reprezentacija ne mora da prolazi kroz mučne i nezgodne kvalifikacione turnire jer je još u Manili obezbedila jednu od dve evropske vize.

Veliku, zapravo ogromnu stvar Orlovi su tada uradili za sebe i celu naciju, jer su jednim udarcem uz srebro rešili najvažnije pitanje uoči Igara u Parizu, zbog čega su selektor Košarkaški savez Srbije, selektor Svetislav Pešić i njegovi saradnici dobili mogućnost da unapred planiraju najveći sportski događaj. Ako ništa drugo, bar iz aspekta priprema, odnosno kontrolnih utakmica pred sam turnir, dok se čekaju imena protivnika.

Foto: 2023 Starsport.rs

Selektor Pešić je u prazničnom intervjuu za Mozzart Sport potvrdio pisanja američkog ESPN da će Orlovi igrati u Abu Dabiju i najavio dve elitne pripremne utakmice – protiv Australije i SAD! Bumersi su nakrcani NBA kvalitetom, od kapitena Petija Milsa, preko Džoa Inglsa, do Dantea Egzuma, Džoša Gidija Duopa Rita, dok će Ameri u Pariz na inicijativu Lebrona Džejmsa dovesti sve najbolje domaće igrače iz NBA i sprema se teška artiljerija sa Džoelom Embidom, Stefom Karijem, Džejsonom Tejtumom, Entonijem Dejvisom, Kevinom Durentom

Pre nego što Srbija otputuje u Abu Dabi, Pešić je otkrio da Orlove čeka i pripremna utakmica u Lionu, na oproštaju Tonija Parkera! Francuzi kao domaćini Igara igraće u verovatno najjačem mogućem sastavu. Očekuje se dolazak mlade uzdanice Viktora Vembanjame, uz Rudija Gobera, Evana Furnijea, Nanda de Koloa, Geršona Jabuselea, Matijasa Lesora

Sve utakmice odigraće se sredinom jula, pred odlazak na grupnu fazu u Lil.

Pored Srbije, direktan plasman na Olimpijske igre osigurali su Francuska kao domaćin, te Nemačka kao svetski šampion, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan i Japan. Preostali učesnici biće određeni posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 2. do 7. jula u Španiji, Letoniji, Grčkoj i Portoriku.

“Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad”, otkrio je Pešić za Mozzart Sport.

Mozzartsport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *