Košarka

Borac poražen u Novom Mestu od raspoložene Krke

U 13. kolu AdmiralBet ABA lige koplja su ukrstili Krka iz Novog Mesta i Borac Mozzart iz Čačka. Domaćin je ušao u susret sa namerom da ostvari prvu pobedu u sezoni na svom parketu, dok su gosti želeli da nastave pozitivan niz i dođu do sedmog trijumfa. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, pobeda je završila u rukama domaćeg tima, koji je slavio rezultatom 89:80 (23:20; 27:24; 19:21; 20:15).

Kao što se moglo i očekivati, meč je počeo odmeravanjem snaga između dva tima. Borac je imao inicijativu, mahom je vodio, ali je Krka uspevala da ga prati u stopu. Štaviše, posle nekoliko dobrih rešenja u napadu domaćin je i poveo (16:8). To je bio alarm za trenera Mijatovića da zatraži tajm aut. Odgovor je stigao od Tasića, pa je zaustavljena serija Krke. U periodu koji je usledio Borac je smanjio deficit, ali nije uspeo potpuno da je istopi.

Munjevito je Borac krenuo drugi kvartal, pa je posle trojke Birtsa ponovo poveo (25:28). Krka nije klonula duhom, već je preko Špana uspevala da uzvrati rivalu na adekvatan način. Zbog toga se na parketu vodila silna borba, u kojoj niko nije uspeo da prednjači, već je vladao pravi egal. Koliko god da su ekipe pokušavale da steknu opipljivu prednost, to im nije polazilo za rukom. A utom je došlo vreme da se ode na veliki odmor, na koji je Krka otišla sa plus šest (50:44).

Koševima na obe strane terena započelo je drugo poluvreme. Borac je imao nameru da što pre istopi zaostatak. Nije prošlo ni dva minuta, a bio je na korak od toga (54:53). Krka je odreagovala na pravi način, pa je serijom 6:0 uspela da se ponovo odlepi. Posle novog tajm auta Čačani nisu pokazali reakciju, pa su Slovenci nastavili da vode. A kako do neke suštinske promene nije došlo, tako da je Krka bila u boljoj poziciji.

Seriju koju je započeo na samom kraju prve deonice Borac je nastavio početkom druge, pa je prišao na samo poen zaostatka (71:70). To je bilo upozorenje za domaćina da odmah pozove minut odmora. Ali Tasić je uspeo da veže pogotke sa distance, pa je tako doneo i vođstvo svom timu (71:73). Usledili su promašaji i greške na obe strane terena, tako da se rezultat neko vreme nije menjao. Iz tog lošeg perioda prva se izvukla Krka, koja je vezala 11 poena. Na drugoj strani, Borac je omašio previše zicera, tako da nije imao čemu da se nada. Naravno, nisu se gosti predali do samog kraja, ali je Krka bila dovoljno pribrana da meč privede kraju u svoju korist.

Krka: Planinić 15, Hamilton 4, Stergar 10, Bačvić, Cerkvenik 8, Kazins 10, Jurković, Špan 23, Škedelj 3, Smrekar, Radovanović 12, Macura 4.

Borac Mozzart: Rebrača 6, Segu 18, Birts 17, Tasić 15, Tomašević 8, Talić, Frenklin 6, Uskoković 10, Todorović, Čarapić, Manojlović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *