Boks Borilački sportovi

Čačanka Sanja Mitić prvakinja Balkana u boksu

Maturantkinja čačanske Gimnazije Sanja Mitić uspešno se profesionalno bavi boksom već četiri godine i jedina je devojka – članica BK “Metalac”.

Sanja Mitić je na prvi pogled kao i sve ostale mlade devojke koje planiraju da po završetku srednje škole upišu fakultet, ali od svojih vršnjakinja se razlikuje jedino po tome što se bavi tipično muškim sportom  – boksom. Do sada je osvojila  tri titule državnog prvaka, a nakon prve titule postala je juniorka reprezentativka Srbije. Usledila su i evropska prvenstva. U Jermeniji 2023. osvojila je bronzanu medalju u kategoriji omladinaca, a potom je postala  i prvakinja Balkana.

Foto: Infopress

„Počela sam rekreativno da treniram kako bih ispunila slobodno vreme i kasnije kada sam tu provodila sve više vremena shvatila sam da želim da izadjem na prvi meč, a potom sam odlučila da želim da se bavim boksom i da ostvarim dobre rezulate. Meč koji je ostavio najveći utisak na mene je sa finala Balkanskog prvenstva kada sam boksovala sa tada aktuelnom prvakinjom Evrope i uspela da je pobedim”, ističe  Sanja Mitić, aktuelna prvakinja Balkana.

Foto: Infopress

Sanja je jedina devojka u kraljevačkom Metalcu. Boksuje  u kategoriji do 50 kg, a  nedavno je nastupila na Omladinskoj „ Zlatnoj rukavici” u Kraljevu gde su se za trofej borila 33 mlada boksera. Budući da nema uslova da u Čačku trenira, primorana je da svakodnevno putuje u Kraljevo gde se priprema za  takmičenja.  

„Sanja je nedavno došla u klub i jako se dobro uklopila. Mi se trudimo ds joj olakšamo i pomognemo da što brže i efikasnije napreduje”, kaže Pavle Baltić, član BK „Metalac”.

Ove godine pred Sanjom su veliki izazovi Evropsko i Svetsko prvenstvo u Poreču. Trener ove perspektivne bokserke očekuje  da će ona osvojiti medalju na Svetskom prvenstvu.  

Foto: Infopress

„Sanja je došla kao formiran bokser. Savladala je kompletnu boksersku obuku , fizički je spremna, taktički ima malih nedostataka, hrabra je i borbena  i mislim da ćemo imati dovoljno vremena do Evropskog, posebno do Svetskog prvenstva, koje je krajem godine u Poreču, da sve nedostatke otklonimo i ja očekujem da ona osvoji medaju na Svetskom prvenstvu”, ističe Miodrag Milić trener BK „Metalac” Kraljevo.

Foto: Infopress

Sanja Mitić je vukovac, planira da po završetku Gimnazije upiše fakultet, ali i da se u isto vreme profesionalno bavi boksom. Ove godine završava takmičenje u mladjim kategorijama i prelazi u seniorsku konkurenciju gde tek predsotje veliki sportski izazovi.

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *