Boks Borilački sportovi

Prijem za legende boksa kod gradonačelnika Čačka

U čačanskoj hali „Mladost“, prvi put u ovom gradu biće organizovano tradicionalno takmičenje u boksu 66. „Zlatna rukavica“, od 18. do 21. oktobra 2023. godine. Tim povodom, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa svojim saradnicima ugostio delegaciju Sportskog saveza Srbije, koju su činili prvi čovek BSS Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Šumadije i Pomoravlja Nedeljko Mandić, selektor Milan Piperski, legende boksa Mirko Puzović i Fazlija Šaćirović i selektor reprezentacije Rusije Sergej Zaljenin.

Gradonačelnik Todorović je istakao da, pored toga što je ove godine prva Nacionalna prestonica kulture, Čačak je i grad domaćin velikih sportskih manifestacija.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo domaćini i pokrovitelji ovako značajne sportske manifestacije i sigurno ćemo dati sve od sebe, ne samo tokom ova četiri dana, već i u narednom periodu, da se ova plemenita veština vrati na mesto na kome je bila sedamdesetih, osamdesetih godina prošlog veka u našem gradu. Lokalna samouprava značajno pomaže razvoj bokserskog kluba Čačak, u kome je, na moje veliko zadovoljstvo i sve više mladih dama. Izuzetna je čast danas ugostiti sve ove bokserske legende, na koje treba da se ugledaju sva deca i da bavljenje sportom bude priritet za sve njih – rekao je Todorović.
Među prisutnima na prijemu bio je i poznati čačanski lekar Mihailo Miks Luković, kome je Bokserski savez Srbije, ovom prilkom, uručio zahvalnicu za 40 godina aktivnog rada, u svojoj struci, u boksu.
U Čačku će se boriti 115 bokserki i boksera u elitnoj seniorskoj konkurenciji, iz čak 20 zemalja sveta. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira Čačak uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije ugostiće kvalitetne i jake boks snage na turniru čije ime decenijama odzvanja svetom.
Kvalifikacioni mečevi počeli su 18. oktobra, a finalne borbe biće održane u subotu 21. oktobra sa početkom u 18 časova.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *