Automoto Ostali sportovi

Čačak  domaćin  šampionata  Alpe  Adria koji  će  se  održati  na Jeljenu

Prvi put na stazi ,,Miloš Ljeskić” na Jeljenu ovog vikenda biće održana treća trka međunarodnog Šampionata Alpe Adria u moto krosu. Očekuje se učestvovanje oko 100 takmičara iz zemlje i inostranstva. Trke se boduju i za Otvoreni šampionat Srbije, a organizatori su SC ,,Mladost” i Auto moto sportski klub Čačak uz podršku grada Čačka.   

post-title
Foto: Infopress

Održavanje otvorenog šampionata Alpe Adria svojevrsna je nagrada za dosadašnji rad i trud Auto moto sportskog kluba Čačak i istoriju organizovanja trke na Jeljenu dugu 45 godina. Čačak je domaćin treće, glavne trke u okviru Šampionata , dok su prva i druga bile u Hrvatskoj i Bosni. Off Od 40 najmlađih koliko ih učestvuje na trkama , 13- toro je iz Čačka , iz Auto moto kluba Čačak i Tanasko Rajić. Iz Čačka ukupno 15 takmičara. 

,, Samo četiri klase se boduju za Šampionat. Kuriozitet predstavlja to što će za AMK tanasko Rajić voziti jedan od braće Urbas, a drugi za AMSK Čačak. Po prvi put će nastupati po jedan slovenac za naše klubove. Većina hrvatskih takmičara je učestvovala na prvenstvu Evrope i to je sam krem moto krosa. Tako da smo mi zadovoljni sa odzivom za sada i prijavljenik takmičarima”, rekao je između ostalog Slobodan Tanasković, predsednik AMSK Čačak.   

Zahvaljujući brojnim prijateljima i gradu Čačku, na stazi Miloš Lijeskić obezbeđeni su infrastrukturni i drugi uslovi koji su bili neophodni za dobijanje licence za organizovanje međunarodne trke. Problem predstavlja još voda za piće , ali se direktor trke Ljubiša Kokotović nada da će i to uskoro biti rešeno i poziva navijače da dođu u što većem broju na Šampionat. 

U subotu , 16. septembra voziće se dve trke , pored kvalifikacionih treninga. Jedna u klasi MX 50 i jedna u klasi MX i MXV. Svečano otvaranje Šampionata je u nedelju , 17. septembra u 11 časova . 

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *