Košarka

Čačak 94 Quantox ubedljivo savladao ekipu Dunava u hali kraj Morave

U okviru 25. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije ekipa Čačka 94 Quantox je imala priliku da se po drugi put u tekućoj sezoni sastane sa Dunavom iz Starih Banovaca. Bio je to meč od krucijalne važnosti za oba sastava, kako bi se što više odvojili od začelja tabele, a na taj način i osigurali opstanak u ligi. Kada je označen kraj susreta, ubedljiva pobeda je završila u rukama domaćeg tabora, koji je slavio rezultatom 94:59 (28:13; 18:13; 22:15; 26:18).

Znatno bolji početak utakmice imao je Dunav. Koševima nekolicine igrača došao je do serije 8:0. Posle više od dva minuta bez pogotka, domaćin je preko Danijelsa uspeo da poentira i odgovori sa pet vezanih poena. Njega je sledio Popović, pa je Čačak 94 brzo odgovorio kako treba, a čak je i poveo (11:8). Očito bolja igra Čačana dobrano je osokolila sve u dvorani, pa se sve naglo okrenulo. Da stvar bude bolja, Danijels se nije želeo zaustaviti, pa je nastavio da rešeta koš rivala. Nije prošlo dugo, a došao je i do dvocifrene prednosti, pa je bio pravi vođa ekipe na parketu. A kada im se pridružio i Pantić, kontrola je bila potpuno u rukama Čačana, pa su čak došli i do vođstva od dve cifre, koju nisu ispustili do kraja prvog kvartala. Osim dobrog početka, Dunavu u nastavku nikako nije išlo, pa je dobrano zaostajao.

Kada je započela druga četvrtina, Čačak 94 je nastavio da radi dobar posao koji je krenuo još u prvoj deonici. Štaviše, posle koša Gugovića domaćin je došao do kote 19 (32:13). Bila je zaista i više nego očita dominacija čačanske ekipe. Posle niza promašaja i grešaka, Dunav je stigao do prvog koša u drugom delu meča. Ali kako nije mogao da veže nekoliko učinkovitih napada, Čačak 94 je nastavio da sve konce igre drži u svojim rukama. Doduše, rafalna paljba Čačana je malo utihnula u pojedinim momentima, ali je ipak bila dovoljna da se rival drži na finom odstojanju, koji je krajem deonice iznosio najvećih +20 (46:26). Utom je stiglo i poluvreme, tako da je domaćin zadovoljan otišao u svlačionicu.

Kada su se timovi vratili na parket, produžena je dominacija Čačka 94. Za svega dva minuta nadmetavanja uspeo je da dosegne kotu 27 (57:30). Ako je do tog trenutka postojao i tračak sumnje ko će da slavi u susretu, tada se raspršio. Naravno, Dunav je uspevao na momente da uradi nešto korisno u ofanzivi, ali to prosto nije bilo dovoljno za korenitu promenu koja mu je bila potrebna.

Odlučujući deo susreta bio je stvar puke formalnosti za Čačak 94. Dominantnim nastupom u prve tri deonice potpuno je razrešio dilemu ko zaslužuje dva vredna boda. Zbog toga je poslednjih 10 minuta igrao samo toliko da zadrži veliku prednost i meč okonča u onako kako treba. Nema sumnje, bodovi osvojeni protiv Dunava možda su i ključni za opstanak Čačana prvom po snazi domaćem ligaškom takmičenju.

Čačak 94 Quantox: Radovanović 6, Ćurčić 11, Popović 4, Pilčević 1, Pulijam 6, Tresač 6, Majstorović 4, Pantić 12, Danijels 24, Ndijae 4, Dumić 3, Gugović 13.

Dunav: Vulić 2, Dobrić 1, Popović, Malidžan 5, Alp 15, Kovačević 3, Miljković 9, Grković, Prokopić 1, Krsmanović 17, Burko 4, Drekalović 2.

Kablarnet/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *