Ostali sportovi

Turnir u fudbalu 3X3 prvi put održan na Zlatiboru: Pobednik čačanska ekipa Conga lodžistik

Turnir u fudbalu 3X3 održan je prvi put na Zlatiboru, a pobedila je ekipa Conga lodžistiks. Zanimljivo takmičenje u novoj formi fudbala je prvi put predstavljeno zlatiborskoj publici.

Veoma zanimljiv sportski događaj privukao je publiku na parkingu između hotela Olimp i sportske dvorane na Zlatiboru. Fudbal u kom se nadmećud ve ekipe sa po tri igrača na male golove podsetila je na dečiju igru u naseljima. Koliko je u ovakvoj formi fudbala potrebno tehnike, veštine,preciznosti i brzine pokazalo je 13 ekipa u seniorskoj konkurenciji koje su se takmičile na posebno postavljenom terenu. Pobedila je ekipa Congalodžistiks koja je u finalu napravila veliki preokret protiv Metaltrejda iz Vrbasa i slavila sa 8:6. Član pobedničkog tima Marko Đukanović proglašen je za najboljeg igrača turnira, a treće mesto pripalo je ekipi Admiral bet, koja je jedan od najboljih timova sa prethodnih turnira.Pokretači ovog takmičenja bave se organizacijom turnira u basketu 3X3,odakle je i potekla ideja za fudbalska takmičenja, a u ovoj godini ih je održano sedam širom Srbije. Karavan se nastavlja u Kladovu.

Učešće na turniru uzela je i domaća ekipa Maridej za koju su igrali Dejan Udovičić, Nenad Bogdanović, Filip Lazarević i Stefan Pandrc. Pre početka turnira za seniore, održana su i takmičenja za mlađe, u kategorijama do 12, 14 i 16 godina na kojima je učestvovalo devet ekipa.Nagrade za tri prva mesta dodelio je direktor Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor Nikola Novaković, a održavanje ovog turnira pomogli su i Sportski savez Čajetine, Turistička organizacija Zlatibor, Sportski centar Čajetina i Gold gondola.

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *