Fudbal

Subota dan odluke za Metalac: Utakmica sa Loznicom je “biti ili ne biti”

Subota je “biti ili ne biti” dan za Metalac. U meč protiv Loznice staje praktično čitav ulog plavobelih za ovu, pa i narednu sezonu. Za opstanak im je potreban bar bod, ali bod veliki i težak kao kuća. Svesni su toga itekako u klubu, ističući da su još daleko od završenog posla. Sećaju se da je plasman Metalca više puta zavisio od te jedinice na bodovnom kontu u finišu prvenstva, pa se nije sve završilo kako su se nadali.

– Vrlo dobro znamo šta nam se obično desi kad prerano pomislimo da ćemo sigurno ispuniti zadatak, da je sve rešeno, – rekao je sportski direktor milanovačkog prvoligaša, Ivan Vuksanović. – Dva puta je trebalo da osvojimo samo taj jedan bod kako bismo ušli u superligu, a onda nam se plan začas srušio. Sada nam je potreban zbog opstanka, ali je značaj za nas isti, ako ne i veći u trenutnim okolnostima. Želeli smo i brz povratak u elitu, a strahujemo od ispadanja. Dogodilo nam se to što se dogodilo, stvarnost. Ne možemo napred ako je najpre ne prihvatimo. Dakle, ništa nije gotovo dok ne bude gotovo.

Loznica je u vrhu zone ispadanja sa 38 bodova, Metalac zasad bezbedan sa 42. Milanovčani su u proteklom kolu na psihički i fizički vrlo zahtevnom gostovanju u Šapcu izborili povoljnih 1:1, ali sve su indicije da će im mnogo više snage i pribranosti biti neophodno na poslednjem domaćinstvu ove sezone.

– Pred nama je vraški teška utakmica. Floskule poput “gotovo je, ostade Metalac u ligi” i slično, ne prihvatam ni od koga, – rekao je Vuksanović. – Na gostujućoj klupi je Janjić, trener koji će silno hteti da dokaže da je neopravdano zamenjen sa mesta šefa struke u Metalcu pre pet godina. Neće spavati kako bi se pripremio da nas “nokautira”, i to baš u Milanovcu. Uroš Damljanović, koji u Loznici igra u veoma dobroj formi, bio je na pragu ugovora s Metalcem, pa će i njegova motivacija biti ogromna. Goreće teren, Loznica dolazi da nas pobedi, to svima mora biti jasno. S druge strane, mi smo bez poraza čak šest kola, što je zaista ohrabrujuće. Tražimo od igrača i svih u klubu maksimalan fokus, sve drugo da se ostavi po strani do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Milanovčani bi makar s remijem kolo pre kraja znali da će i iduće sezone biti prvoligaši, jer ni Trajal ne bi mogao da ih ugrozi. Čak i u slučaju istog broja bodova s Кruševljanima, računao bi se bolji plasman ekipe pre početka plejofa, a Metalac je osnovni deo prvenstva završio mesto iznad gumara. Za razliku od prethodna dva kola, plavobeli će u susretu s Loznicom biti skoro kompletni, kako u prvoj postavi, tako i na klupi. Utakmicu će propustiti jedino Stević, zbog žutih kartona. Meč odluke na Metalčevoj areni počinje u 19 sati. Ulaz će biti besplatan da za dame i osnovce.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *