Triatlon

Srebro za Čačanina Lazara Filipovića na trci Svetske serije u Australiji

Sjajan početak sezone na međunarodnoj sceni imao je srpski paratriatlonac Lazar Filipović.

Sa pilotom Strahinjom Trakićem osvojio je srebrnu medalju na jakoj trci Svetske serije u Devenportu u Australiji.

Sprint distancu (750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) naš dvojac prešao je za jedan sat, pet minuta i 48 sekundi.

Foto: World Triathlon | Delly Carr and David Casalegno – DC Pix

Srpski tandem je zadovoljan kako je odradio trku u Australiji u kojoj je domaći takmičar Sem Harding osvojio zlato (1:04:30), a Španac Hose Luis Garsija Serano bronzu (1:05:27).

– Generalno smo uradili dobru trku. Nakon plivanja smo bili sedmi, ali smo dobrom vožnjom bicikla uspeli da nadoknadimo zaostatak i da krenemo sa vodećima na trčanje. Australijanci su bili brži na tom segmentu od nas, ali smo mi bili ispred posade iz Španije – opisao je trku za 3 čuke Lazar Filipović.

Ovim srebrom došli su do vrednih bodova.

– Time smo ostvarili cilj, jer ćemo se ovim bodovima pozicionirati u top 10 na svetskoj rang listi, što će nam omugućiti nesmetan ulazak na trke pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine – rekao je Strahinja Trakić

Sledeći izazov za srpski tandem je Evropsko prvenstvo u Madridu 4. juna, a potom slede trke u Montrealu i Svonsiju početkom jula, kada kreće i sakupljenje bodova za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Tri čuke

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *