Košarka

Ronaldo Segu novi plejmejker Borca Mozzart!

Košarkaški klub Borac Mozzart nastavio je da sklapa tim za novu sezonu, četvrtu u kojoj će se takmičiti u AdmiralBet ABA ligi.

Nakon što je u klub iz grada na Moravi stigao Nikola Manojlović, igrač koji pokriva pozicije dva i tri, pronađeno je rešenje i za mesto organizatora igre. Struka Čačana je procenila da je za to zvanje odličan izbor Ronaldo Segu, momak iz Orlanda (Florida, SAD).

Foto: Paul Hokanson/UBBulls.com

KK Borac Mozzart i Ronaldo Segu sklopili su saradnju koja će trajati u narednih godinu dana, odnosno do kraja sezone 2023/2024.

Ronaldo Segu (23, 183) je igrao koledž košarku za Bafalo, zaključno sa 2022. godinom. Čim je okončao taj deo karijere, preselio se u Evropu, tačnije Grčku, gde je nastupao za drugoligaša Psihiko. Za rečeni klub je beležio zaista odlične partije, pa je prosečno upisivao 19,3 poena, a imao je i 3,6 asistencija po meču.

U Borcu Mozzart su svi čvrsto uvereni da će Ronaldo Segu biti pravi naslednik svojih zemljaka koji su branili klupske boje, kao što su Brajs DžonsHanter HejlDiante Boldvin

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *