Ostali sportovi Ples

Pregršt specijalnih nagrada za zlatne balerine iz čačanskog studija „Adagio AS“ (FOTO)

U nedelju, 26. marta održano je takmičenje klasičnog i modernog baleta u orgnizaciji „Centra za Igru“ iz Beograda. Takmičenje se održalo u „Kulturnom centru“ u Pančevu. Čačanske balerine iz studija „Adagio AS“, nastavnice Snežane Aćimović i ovaj put su ostvarile sjajan rezultat.

Našim balerinama dodeljen je najveći zlatni pehar kao najboljem studiju na takmičenju. Uz to „Adagio AS“ je nagrađen i velikim brojem specijalnih i prvih nagrada.

Koreografija „Halellujah“ – mini, formacija, moderan balet – pripremna grupa baletskog studija Adagio AS je osvojila I nagradu

Koreografija „Latice“ – mini, formacija – pripremna grupa baletskog studija Adagio AS, takođe I nagrada

Koreografija „Sećanja“ – juniori, formacija, savremena igra, specijalna i I nagrada

Koreografija „Swanhilda and Friends“ – juniori, formacija, klasican balet je osvojila takođe specijalnu i I nagradu

Milica Tomić – solo, juniori, klasičan balet, I nagrada

Mina Aćimović – solo,mini moderan, osvojena specijalna i I nagrada

„Swanhilda and Friends“ je dobila specijalnu nagradu za najbolju koreografiju koja je bila izvedena na celokupnom takmičenju.

Mina Aćimović je dobila specijalnu nagradu za solo izvođača.

Kao specijalne nagrade dodeljene su besplatne kotizacije za buduća takmičenja koje organizuje i zastupa Centra za igru, a ono čime se možemo posebno ponositi i pohvaliti je to da je čačanski baletski studio „Adagio AS“ dobio besplatne kotizacije za svu decu koja su članovi na prestižnom međunarodnom takmičenju u Parizu u Francuskoj. Ova nagrada je veoma neuobičajena jer se kotizacije uglavnom dodeljuju solo i duo izvođačima ili manjim formacijama, a veoma retko ili skoro nikada kompletnom sastavu nekog studija. Organizator takmičenja „Centar za Igru“ iz Beograda je dodelio našim devojčicama ovoliko specijalnih nagrada naglasivši i istaknuvši to da će biti veoma ponosni da ih ova divna deca na čelu sa njihovom nastavnicom predstavljaju na takmičenju u Parizu. To će svakako biti naša velika čast, ali i odgovornost, ukoliko uspemo da obezbedimo ne mala sredstva za odlazak u Francusku.

Eminentan i kompententan žiri ovog takmičenja radio je u sledećem sastavu :

• Gabriela Teglaši, predsednik udruženja baletskih umetnika Vojvodine, prva solistkinja baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i njegova višegodišnja direktorka.

• Maja Ostojin, solista Narodnog pozorišta Beograd

• Ružica Jovanović, dugogodišnji baletski igrač Narodnog pozorišta, a sada nastavnica baletske škole ,, Dimitrije Parlić“ u Pančevu.

Na takmičenju su pored naših balerina iz Čačka, učestvovale balerine iz državnih baletskih škola i studija iz Beograda, Novog Sada, Niša, Pančeva i drugih gradova Srbije.

Nastavnica baleta Snežana Aćimović želi da se zahvali opštini Čačak za pruženu pomoć tako što je obezbeđen besplatan prevoz za decu polaznike studija „Adagio AS“.

Takođe i ovog puta se moramo javno obratiti svim nadležnim čačanskim institucijama za to da nam je kao umetničkom baletskom studiju koji egzistira preko 20 godina u radu sa mladima u Čačku i koji postiže veoma zapažene rezultate širom zemlje i u inostranstvu, a time reprezentuje i svoj grad na najbolji način, potreban prostor u kome bi mogao da se nastavi kvalitetan i nesmetan rad sa decom. Naime, naš studio je ostao uskraćen za jedinu baletsku salu u gradu već skoro godinu dana i trenutno se snalazimo uz pomoć naših dugogodišnjih saradnika koji nam izlaze u susret sa svojim prostorom koliko su u mogućnosti.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *