Košarka

Pioniri čačanske Mladosti šampioni države (FOTO) (VIDEO)

Mladi košarkaši čačanske Mladosti, dečaci mlađi od 15 godina, postali su šampioni države, nakon pobede nad ekipom Zemuna u finalu završnog F8 turnira i to rezultatom (15:17, 16:22, 17:20,).

Izabranici trenera Šušića su tokom čitavog meča držali utkamicu i rezultat pod kontrolom, tako da se pobeda gotovo nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. Ovom pobedom su dečaci iz Čačka, na neki nalin i “osvetili” svoje drugare iz Borca koji su u prvoj rundi u neizvesnoj završnici poraženi upravo od ekipe Zemuna.

Najefikasniji u ekipi pobednika bio je Šušić sa 26 poena 6 skokova i 4 asistencije, a odlično su ga pratili Radulović sa 22 i Obrenić sa 20 poena.

KK Mladost: Milinković, Radulović 22, Bojović, Todorović 3, Jekić 6, Maksić 2, Zekavica V. 10, Obrenić 20, Zekavica B., Perendija, Šušić 26, Kanjevac.

MLADOST vs ZEMUN Pioniri, u hali Basket City. Beograd, 14.05.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, U15, Mladost Cacak, Zemun

MVP igrač finalnog turnira je Andrija Šušić iz Mladosti, sa ukupno 87 indeksnih poena, a on je najbolji igrač turnira i na osnovu glasova trenera. Andrija je odneo nagradu u još jednoj kategoriji, jer je titulu najboljeg strelca finalnog turnira podelio sa Vukom Danilovićem iz Banjica Mege. Obojica su tokom turnira ukupno postigli po 89 poena.

Titula prvaka države koju su dečaci Mladosti osvojili, samo je kruna još jedne fantastične sezone čačanske košarke kada su u pitanju mlađe kategorije. Treba naglasiti da je na završnim turnirima ove godine učestvovalo ukupno 5 ekipa iz Čačka, čime se ne može pohvaliti apsolutno niti jedan grad u državi ako se izuzme Beograd. Podsećanja radi, treće mesto na kadetskom završnom turniru osvojio je Borac, dok je takođe učestvovala i ekipa Čačka 94 Quantox, a košarkaši Borca su pre nekoliko dana postali i juniorski vicešampioni države.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *