Streljaštvo

Pet medalja za strelce „Škepa“ iz Gornjeg Milanovca

Zavesa na streljačku sezonu spuštena je drugim danom Prvenstva Srbije u kadetskoj i mlađejuniorskoj kategoriji u Sali SD Crvena zvezda, tokom koga su održana nadmetanja puškom.

Ponovo je blistao Stefan Agović („Dragan Jevtić Škepo“), koji je osvojio dve titule. Bio je najuspešniji puškom i u kadetskoj i u mlađejuniorskoj konkurenciji. Agović je blistao u kvalifikacijama, ubedljivo osvojio prvo mesto, što mu je donelo kadetsku titulu. Potom je bio najprecizniji i u prvoj fazi finala, da bi se u meču za zlato u mlađejuniorskoj kategoriji sastao sa Markom Jolačićem (Valjevo 1880). Agović je pobedio 16:4.

Gornjomilanovačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ je osvojila dve ekipne titule. Agović je predvodio Milanovčane do prvog mesta u takmičenju mlađih juniora, a titulu su osvojile i kadetkinje SD „Dragan Jevtić Škepo“.

Naime, na Državnom Prvenstvu Srbije – B program (kadeti, mlađi juniori) nastupilo je četrnaest strelaca SD „Dragan Jevtić Škepo“ nastupilo  i u Gornji Milanovac se vratili sa pet medalja.

Prvog dana (25. mart) takmičenja, u konkurenciji standardni vazdušni pištolj, nastupili su Marta Novović, Lena Kolašinac, Stefan Drinjaković, Đorđe Pavlović i Mateja Lazić. Nakon kvalifikacija sa rezultatom od 370 Marta Novović se plasirala na finale mlađih juniorki, gde je osvojila zlatnu medalju i postala državni prvak.

Drugog dana (26, mart) takmičenja, u konkurenciji standardna vazdušna puška, milanovački strelci uspeli su da osvoje čak 4 titule. Najviše se istakao Stefan Agović, koji je potvrdio svoj uspeh sa Finala Kupa i opet osvojio dve zlatne medalje.

Dve ekipne zlatne medalje osvojile su kadetkinje u sastavu Anđelija Stevanović, Una Minić i Mia Simić i mlađi juniori u sastavu Bogdan Marjanović, Stefan Agović i David Aćimović.

GM info

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *