Ostali sportovi Plivanje Rekreacija Vesti

Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje

Gornji Milanovac – Stanovnici opštine Gornji Milanovac za sedam dana dobiće zatvoreni bazen i to će biti jedna od najvećih investicija realizovanih iz lokalnog budžeta, jer je vrednost radova preko pet miliona evra.

– Prvo što je planirano je da sva deca koja pohađaju osnovnu i srednju školu imaju obavezan čas fizičkog vaspitanja na bazenu. Kompletan sadržaj koji će bazen imati između ostalog činiće velnes i spa centar kao i restoran koji će moći da koriste svi građani ove opštine – rekao je ranije za agenciju RINA predsednik ove opštine Dejan Kovačević.

– Za sedam dana, tačnije 27.aprila zatvoren bazen u Gornjem Milanovcu otvoriće vrata za sve posetioce, pre svega za stanovnike ovog grada. Bazen je već zagrejan, hlorisan, svi sistemi su ispitani i rade, a Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ubrzano radi na dobijanju upotrebne dozvole, tako da ćemo svu potrebnu dokumentaciju imati i 27.aprila zatvoreni bazen predati na upravljanje SRC „Gornji Milanovac”, a građanima na upotrebu – istakao je Kovačević nakon jučerašneg skupštinskog zasedanja.

Finansijska isplativost zatvorenog bazena jeste neizvesna ali imajući u vidu da je zavoren bazen napravljen prevashodno zbog dece, kako bi sva milanovačka deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta imala obavezan čas plivanja u okviru fizičkog vaspitanja na bazenu, sasvim je opravdano da se delom finansira iz budžeta opštine.

RINA

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *