Fudbal Vesti

Novi teren sa veštačkom travom za FK Sloboda Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u nedelju 10. decembra, zajedno sa saradnicima, posetio FK Sloboda, gde je završena rekonstrukcija igrališta, na kome je postavljena veštačka trava. Zajedno sa novim osvetljenjem, ova investicija vredela je oko 40 miliona dinara, a finansirana je iz budžeta Grada Čačka.

U FK Sloboda trenira oko 300 mališana u devet selekcija sa deset trenera i još 35 seniora sa dva trenera.

-Teren je sada sa najsavremenijom podlogom, sa novim golovima i mrežama, novom rasvetom, odličnim reflektorima koji će omogućiti igračima da treniraju i u večernjim satima. Naša misija i jeste da naša deca provode što više vremena na otvorenom, baveći se sportom- rekao je gradonačelnik Todorović. On je naglasio da lokalna vlast ulaže i u ostale fudbalske klubove, u želji da se ovaj sport u Čačku vrati na mesto koje mu pripada.

-Želja nam je da FK Borac na leto postane član Prve lige, da Polet iz LJubića i Omladinac iz Zablaća ostanu stabilni srpskoligaši. Urađene su tribine u Zablaću i Konjevićima, u Trbušanima je u toku rekonstrukcija terena, kao i na FK Polet, koji će nakon rekonstrukcije biti odličan, sa drenažom i reflektorima, a sve to u cilju da decu vratimo na terene – rekao je gradonačelnik Čačka.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *