Fudbal

“Metalac ne menja ciljeve”

Prvoligaš iz grada pod Rudnikom juče je počeo pripreme za predstojeće prvenstvo. U proces ulazi ekipa od 34 igrača, koji će do 10. jula trenirati u Milanovcu, pre nego što sa najboljim izabranicima i stručnim štabom nastavi rad na Zlatiboru. Iako prelazni rok traje do polovine septembra, u klubu očekuju da će mnogo pre toga imati kompletiranu konkurenciju na svim pozicijama i da će početak nove borbe za bodove dočekati uveliko ukomponovani, iako će vrata za nove dolaske i odlaske svakako biti još otvorena.

Foto: FK Metalac

– Metalac je uvek bio klub sa najvećim ambicijama, pa i sada, jer da je suprotno, ne bismo ni postojali, – rekao je predsednik Rajko Nešković. – Ne menjamo ciljeve, i ovoga puta prioritet je plasman koji vodi u elitni rang, gde nam je pravo mesto. Кriza, koju smo imali prethodne sezone je prevaziđena, uspeli smo da postignemo kontinuitet kvalitetnih igara u poslednjoj fazi takmičenja, da uđemo potom u proces kreiranja jednog tima gladnog pobeda, i s novom energijom krećemo sada ka cilju.

U stručnom štabu Milanovčana neće biti kadrovskih promena. Predvodi ga Vladica Petrović, koji želi da održi pokretački momentum dobrih partija u finišu prethodne prvenstvene trke, ali da ne zaboravi lekcije iz perioda kada je Metalac preživljavao teške trenutke.

– Sposobnost da se u ovoj ligi nametnemo u pravom svetlu pokazali smo ne izgubivši osam mečeva zaredom kada je bilo najteže. Taj impuls nastavljamo da održavamo i koristimo kako se opet ne bi dogodilo da se kasno probudimo. Promene na pojedinim pozicijama, povratak značajnog broja izvorno Metalčevih igrača, kao i druga pojačanja, doneće nam stabilnost koju ovoga puta moramo imati tokom celog takmičenja. Ne sme biti oscilacija koje, kako smo videli, mogu brzo da nas dovedu u problem. Кrećemo s radom koji će nam doneti razlog za veliku radost idućeg maja, – poručio je Petrović.

Metalac će prvu kontrolnu utakmicu imati 8. jula u Milanovcu protiv Javora. Raspored pripremnih mečeva na Zlatiboru se još utvrđuje.

FK Metalac

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *