Fudbal

Zvezda lako odnela bodove iz Ivanjice (VIDEO)

Utakmica teška za gledanje, ali slađa od kiki bombona za Crvenu zvezdu i Vladana Milojevića. Mučio se srpski šampion u Ivanjici, iz moda brzog voza kakva je bila protiv kragujevačkog Radničkog, prebacila se u teretni režim i bez bilo kakvog utiska prošla kroz zapadnu Srbiju – 3:0. Tim Radovana Ćurčića predstavio se kao defanzivno dobro posložena celina, sposobna da skrati i onakio mali teren u Ivanjici crveno-belima.Uštovali su domaći Šerifa Endijaa i Pitera Olajinku, umanjili značaj In Bom Hvana u većem delu prvog poluvremena, pokazali    Jovanu Šljiviću da za ovakva gostovanja i dalje ima mlečne zube.

Međutim, odručena ruka Milana Ilića i još jedan penal Gelora Kange, usmerili su utakmicu na Zvezdinu vodenicu bez stresa i komplikacija. A delovalo je u prvom poluvremenu da je moglo da ih bude. Zvezda je iskoristila poziv iz VAR sobe, potom preko In Bom Hvana udvostručila prednost i potom odradila posao. Delovali su crveno-beli povremeno sporo i troimo, nisu uspevali da ubrzaju tempo i pas, suočeni sa pragmatičnim faulovima Javora. Crvena zvezda je na kraju napravila još jedan bitan korak ka tituli i pol poziciji pred plej-of, ostavljajući priču o utisku za neku drugu priliku. Nije ovo bio Milojevićev tim iz večitog derbija, ili iz sudara sa kragujevačkim Radničkim.

Igrala je Crvena zvezda ovog proleća protiv Partizana, gostovala TSC-u i Čukaričkom, ali u novoj trenerskoj eri Vladana Milojevića nije udarila u takvu defanzivnu tvrđavu, poput današnje Javorove. Suočen sa izostancima nekoliko igrača trener domaćina Radovan Ćurčić modifikovao je poslednju liniju, pošto je Dina Dolmagića zalepio za Mirka Ivanića, dok je standardni desni bek Ilić vodio računa o Piteru Olajinki.

Sa druge strane Vladan Milojević je poremetio neke tandeme, verovatno usled lakše povrede Osmana Bukarija. Vezni red sa novim ulogama bonusa Šljivića i Pitera Olajinke, nije mogao da napravi nikakvu prednost protiv zgudnutih linija Javorovog tima. Videlo se već prvom dodiru da se bivši član praške Slavije muči na desnoj strani, te da na kratkom Javorovom terenu mladi Jovan Šljivić ne može da ulazi u međuprostore i pravi višak.

Veći deo prvog poluvremena predstavljao je mučenje za navijače, ali i posmtrače sa strane, jer je bilo vrlo malo aktivne igre. Zvezda je samo u nekoliko navrata uspela da napravi višak na desnom boku i centaršutevima traži Šerifa Endijaja, vrlo dobro paženog od strane Leandra.

Prvu opasnost po gol Strahinje Manojlovića videli smo u 36. minutu, kada je Jovan Šljivić tukao preko gola. Ispostaviće se da je to bio i ključan trenutak utakmice. Nekoliko sekundi pre toga Ilić je bio neoprezan odručenom rukom štopovao loptu, pa je posle poziva iz VAR sobe Danilo Nikolić pokazao na kreč. Siguran je bio Gelor Kanga, postigavši osmi pogodak u sezoni.

Taj detalj imao je reflemksiju i na dalja dešavanja. Klupa Javora ključala je od besa, dok su se na drugoj strani igračima Crvene zvezde odvezale noge. Prvu fudbalsku akciju videli smo u 43. minutu. Sve je bilo urađeno školski, pod konac. Dodavanjem petom ka Ivaniću do tada slabi Šerif Endijaje je napravio višak, usledio je pas ka Hvanu, koji je levom nogom pogodio dalji ugao. 

Drugo poluvreme je počelo mali ofanzivnim impulosom Javora, ali malo je bilo zadržaja pred golom Omrija Glazera. Zvezda se više brinula kako da sačuva loptu i snagu. Blizu gola bio je Piter Olajinka, potom i Mirko Ivanić. Međutim, ulepšao je trijumf Srđan Mijailović odličnim udarcem sa 18 metara.

Standings provided by Sofascore

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *