Fudbal

Metalac dočekuje prošlogodišnjeg superligaša iz Lazarevca!

U okviru 19. kola Prve lige Srbije ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca ugostiće sastav Kolubare iz Lazarevca, utakmica se igra u subotu, 2. decembra od 13 časova.

Duel dva bivša superligaša očekuje se na stadionu u Gornjem Milanovcu, ciljevi oba kluba su isti da se vrate u najjači rang takmičenja u našoj zemlji, ali je do istog dug put. Metalac je superligaški karavan napustio pre dve godine, dok je Kolubara ispala u prethodnoj sezoni. 

Trenutno se Metalac sa 19 osvojenih bodova nalazi na 12. poziciji u ligi, forma sastava iz Gornjeg Milanovca je u usponu, uspeli su u prethodna tri kola da uzmu “meru” aktuelnom lideru, OFK Beogradu, kao i tadašnjem prvog pratiocu, Tekstilcu iz Odžaka. Bolji rezultati u prošlo vreme doveli su do toga da se napreduje na tabeli, i sada se sa još par dobrih partija može uhvatiti priključak za sredinu tabele, pa čak i gornji deo iste.

Subotnji gost u Gornjem Milanovcu, tim iz Lazarevca je nakon oduzimanja bodova ispao iz Super lige Srbije, igrački kadar je sklopljen u hodu, pa je bio potreban određen period adaptacije igrača i trenera, i trenutno se ekipa održava na sredini tabele. Promenjiva forma igrača Kolubare u poslednjih par kola dovela je do plasmana na osmu poziciju u ligi.

Ako se gleda forma na poslednjih pet ligaških susreta, svakako je Metalac u boljoj situaciji, ali ne treba tek tako otpisati sastav Kolubare, koji je prožet iskusnim igračima koji su došli u Lazarevac da bi klub vratili u viši rang takmičenja.

Republika Sport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *