Košarka

Kadetska ekipa KK Čačak94 Quantox spremno dočekuje završni turnir 8 najboljih ekipa u Srbiji

Ekipa od koje se nije očekivalo previše, za koju su mislili da neće uspeti da se kvalifikuje u jedinstvenu ligu Srbije ove sezone pokazala je šta veliki trud, želja, borbenost, zajedništvo i timski duh mogu sve da donesu. Ovi momci ne samo da su se plasirali u jedinstvenu kadetsku ligu Srbije među 12 najboljih ekipa u zemlji, uspeli su da odu i korak dalje i plasiraju se na finalni turnir, i budu u odabranom društvu 8 najboljih ekipa.

Pored timskog uspeha, momci iz naše ekipe su postigli i neka individualna priznanja koja su veoma bitna i moramo ih spomenuti.

Naš Jakov Tatić je najbolji strelac triglav kadetske lige Srbije, kao i 4. skakač u ligi. Božidar Ćurčić bio je 2. bloker lige, kao i 6. skakač lige. Iako su ovi momci jedni od najboljih statistički, ovo je uspeh cele ekipe i svaki igrač je dao svoj doprinos ovom velikom uspehu. Ovi momci su na pravi način predstavljali klub i pokazali da klub može da računa na njih u bliskoj budućnosti.

Treba napomenuti da pored Jakova Tatića, koji je ove sezone više puta se skidao i nastupao i za prvi tim našeg kluba u okviru KLS takmičenja i mladi Jakov Simović je debitovao u poslednjem kolu protiv šampiona ekipe Zlatibora i ostavio dobar utisak.

Turnir će biti održan u Beogradskoj Štark areni od 28-30. aprila. Četa trenera Kolarevića u četvrtfinalu sastaće se ekipom Borac Mozzart i tako će gradski derbi biti odigran i u okviru finalnog turnira Srbije za kadete. Iako je trener Kolarević rekao da je nastup u Beogradu i Areni nagrada za sve uspehe ove ekipe tokom sezone, nema sumnje da će ova ekipa dati sve od sebe i probati da napravi još korak unapred.

Raspored turnira:

12:30 Partizan MozzartBet – Dynamic BalkanBet

15:00 Vojvodina – Crvena Zvezda MeridianBet

17:30 Borac Mozzart – Čačak94 Quantox

20:00 Mega MIS – Joker

Sve utakmice se igraju u velikoj sali Beogradske Štark arene!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *