Školski sport

Evropska nedelja sporta i u Čačku

Ove godine Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom sporta, a uz svesrdnu pomoć Saveza za školski sport Čačka organizuje Školski sportski dan u Čačku u okviru Evropske nedelje sporta.

Evropska nedelja sporta ove godine održava se po deveti put u Evropi a šesti put u Srbiji.

Jučerašnji dan je bio dan za uživanje, dan za sport, još jedan dan u okviru Evropske nedelje sporta.

Evropska nedelja sporta je inicijativa Evropske komisije. Održava se širom Evrope sa ciljem da podstiče učešće u sportu i rekreaciji, to je nedelja kada se realizuju različiti sportski sadržaji namenjeni deci, mladima i ljudima u zrelom dobu, poziva na fizičku aktivnost i zdrave stilove života. U ovoj akciji učestvuje preko 15 miliona učesnika iz 46 zemalja Evrope na preko 26.000 sportskih događaja.

Glavna poruka Evropske nedelje sporta je #BeActive kojom se poručuje da svi treba da budu aktivni bez obzira na godine i fizičku spremnost.

A na jučerašnjem Školskom sportskom danu učestvovali su najmlađi sportisti, učenici OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Tanasko Rajić“ OŠ „Milica Pavlović“ iz Čačka OŠ “Branislav Petrović iz Slatine i OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća.

Pored sportskog dela koji se odvijao u okviru SC “Mladost” kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci naši mališani su imali i edukativni deo i radionice koje su obišli odlaskom u Galeriju “Nadežda Petrović” , posetom Narodnom muzeju Čačak , kao i kroz program “Zdravo rastimo” imali prilike da vide i nauče šta je to zapravo jedan zdrav obrok i kako da steknu zdrave navike kako u vežbanju tako i u ishrani.
Veliku zahvalnost dugujemo našim učiteljima i nastavnicima koji su svesrdno pomogli da ovoj dan prođe bez ijednog problema a da deca uz vežbe, poligone i radionice uživaju, poručuju iz Saveza za školski sport Čačka.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *