Uncategorized

Đorđe Gagić: Došao je trenutak odluke

U utorak u večernjim časovima biće stavljena tačka na pitanje ko će se sledeće sezone takmičiti u AdmiralBet ABA ligi, Borac Mozzart ili Helios Suns. U ovom momentu, timovi su izjednačeni, imaju po jednu pobedu, tako da će odlučujući duel biti odigran u Čačku (utorak, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Prvi meč je ubedljivo okončan u korist Čačana, u utakmici koja je igrana na parketu hrama košarke kraj Morave (96:78). Nakon tog sigurnog izdanja na svom terenu čačanski tim je otputovao u Domžale, gde je dočekan od strane motivisanog Heliosa. Iako je želeo da stavi tačku na baraž, Borac u tome nije uspeo, jer su Slovenci uspeli da odbrane svoj parket (107:101). Dakle, nedoumica će biti otklonjena u utorak, kada će postati kristalno jasno ko je stari/novi član regionalne elite.

Foto: KK Borac/Dragana Stjepanović

Đorđe Gagić, centar Čačana i jedan od glavnih aktera drugog susreta, ukratko se osvrnuo na meč u Domžalama.

„Odigrali smo dobru napadačku utakmicu, ali zato je odbrana bila ispod nivoa. Smatram da treba da pogledamo utakmicu, analiziramo sve greške koje smo napravili, i naravno da ih ispravimo u trećem susretu. Subotu smo iskoristiti za odmor i oporavak, a onda sledi priprema odlučujućeg okršaja“, rekao je Gagić.

Treba staviti ruku na srce i priznati da je tim iz Slovenije odigrao odličan meč. Uostalom, zbog toga je zasluženo slavio.

,,Naravno, nije sve bilo do nas. Helios je bio fenomenalan tokom svih 40 minuta. Njegov plejmejker je uspevao da pronađe sve rupe u našoj odbrani i da na pravi način razigra svoje saigrače. Takođe, i šut je služio domaćina u popriličnoj meri. Sve u svemu, nije bilo lako igrati u Domžalama. Ali to nam je posao, ne možemo da se žalimo“, dodao je centar čačanskog tima.

Vreme koje ima na raspolaganju tim Dejana Mijatovića će iskoristiti da se spremi za odlučujući okršaj.

„Moramo da se pripremimo za narednu utakmicu najbolje što možemo. Došao je trenutak odluke, sada je biti ili ne biti. Nećemo imati priliku za popravni. Naša velika prednost je što igramo pred domaćim navijačima. To je jako bitno, što je bilo očito u prvom susretu. Želimo da meč iznesemo na pravi, ozbiljan način. Ukoliko budemo na visini zadatka, kao u prvoj utakmici, mislim da neće biti velikih problema“, završio je Đorđe Gagić.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *