Košarka

Đoko Šalić novi košarkaš Borca

KK Borac Mozzart uspeo je da pronađe rešenje za mesto klasične petice, jedino koje je do ovog momenta bilo kudikamo deficitarno. A ime za koje se se uprava kluba i stručni štab odlučili jeste Đoko Šalić (27, 210), iskusni centar rođen u Sokolcu.

Klub iz grada na Moravi i prekaljeni košarkaš sklopili su saradnju koja će, na obostrano zadovoljstvo, potrajati u narednih godinu dana.

Foto: Ivica Veselinov

Nema sumnje, tim Dejana Mijatovića će puno dobiti dolaskom u prvim tim Đoka Šalića, jer je reč o sportisti bogate igračke karijere. Inače, on je prvi profesionalni ugovor sklopio sa Partizanom, za koji je igrao u sezoni 2013/2014. Zatim su usledile partije u Sparsu iz Sarajeva, Sutjesci, onda ponovo u Partizanu, zatim u Heliosu Sans, Dinamiku, Mladosti iz Mrkonjić Grada, Šćećinu, Čerkaski Mavpiju, Slobodi iz Tuzle, Labasu, a poslednju sezonu je proveo u Francuskoj.

Đoko Šalić ima i iskustvo igranja u mlađim selekcijama naše zemlje. Sa U19 timom je 2013. godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu.

Nije zgoreg pomenuti da je Đoko Šalić osmo pojačanje Borca Mozzart ovog leta. Pre njega, u klub su stigli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić, Kruz Perot-Hant, Filip Rebrača i Džavon Frenklin.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *