Košarka

Borac savladao Mornar iz Bara u dvorani kraj Morave (FOTO)

Runda broj 12 AdmiralBet ABA lige bila je dobro vreme da košarkašku veštinu i umeće ogledaju igrači dva prijateljska kluba, Borca i Mornara. I jedan i drugi tim u meč su ušli sa različitih pozicija, ali sa istom namerom, da dođu do dva boda. Naravno, domaćin je bio u boljoj poziciji, prvo jer se nalazi u povoljnijoj rezultatskoj situaciji, a kao drugo i jer se duel igrao pred čačanskom publikom. Navedeni razlozi bili su sasvim dovoljni da tim Dejana Mijatovića odigra još jedan pristojan susret, nakon kog je došao do šestog trijumfa. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 79:71 (28:16; 16:14; 16:21; 19:20).

Pomalo neočekivano, ali početak utakmice su krasili brojni promašaji na obe strane terena. Tek je Segu sa linije za slobodna bacanja prekinuo sušu. Od tog momenta oslobodili su se igrači, pa je susret krenuo željenim tokom. Borac je uspevao da ima prednost, ali ista nije bila znatna, pa je Mornar držao priključak. Međutim, kada je Tomašević pogodio dve trojke, a Segu jednu, domaćin je otišao na plus devet (19:10). Trener Pavićević je zatražio tajm aut, ali njegova ekipa nije pokazala reakciju, pa su Čačani krajem deonice došli do prve dvocifrene prednosti (28:16).

Kada je krenula druga deonica, Mornar je pokušao da uzvrati Borcu na adekvatan način. Ali namera mu je brzo propala, jer je domaćin udario gde treba, pa je dodatno povećao svoj kapital na zavidnih +18 (36:18). Doduše, u nastavku je Mornar pokazao neku reakciju, jer je vezao pet poena. Odgovor je stigao od Tasića, tako da je Borac zaustavio produžetak serije gostiju. Štaviše, Čačani su još jednom dosegli do kote 18 (44:26). Barani su pokušali nešto da promene, ali jedino što su uspeli do odlaska na veliki odmor bilo je da da malo smanje zaostatak.

Kada se vratio iz svlačionice, Borac je nastavio sa započetim poslom. Nije smanjio intezitet i kvalitet igre, tako da je konstantno vodio finom prednošću. Doduše, Mornar jeste pokazao zube, pa je serijom pogodaka smanjio zaostatak na pristojih minus 10 (53:43). Ali odmah je čačanski tim zategao svoje redove, tako da nije dopustio rivalu da dodatno priđe. Ipak, bio je to pokazatelj da Mornar nije istakao belu zastavu, već da je želeo da se bori.

Dobru igru iz treće Mornar je nastavio početkom četvrte deonice, pa je koševima Dan-Martina uspeo da se ozbiljno približi rivalu (62:57). Trener Mijatović nije imao drugo rešenje osim da traži tajm aut. Domaćin je nekako uspeo da dođe do potrebnih poena i tako spreči potpuni preokret situacije. Štaviše, koševima Frenklina ponovo je vodio dvocifrenom razlikom (71:59). Razume se, Mornar nije odustao, već je pokušao da meč učini neizvesnijim.Uspeo je da priđe na minus četiri (71:67), tako da su se stvari zakomplikovale. Ali u samoj završnici susreta Borac je bio pribraniji, pa je uz dosta peripetija ipak uspeo da slavi i osvoji nove bodove.

Borac Mozzart: Rebrača 7, Segu 11, Birts 8, Tasić 5, Tomašević 14, Talić 6, Frenklin 16, Uskoković 9, Todorović, Čarapić 3, Manojlović.

Mornar-Barsko zlato: Veters 18, Starovlah 5, Dan-Martin 11, Luis 6, Luković 2, Bursać, Miković, Voler 5, Gavrilović 4, Vranješ 13, Marej 7, Radetić.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *