Boks Borilački sportovi

Čačanka Sanja Mitić bronzana na Evropskom omladinskom prvenstvu u boksu

Čačanka Sanja Mitić osvojila je bronzanu medalju na Evropskom omladinskom prvenstvu u boksu i time ostvarila najveći uspeh koji je do sada zabeležio neki čačanski bokser.

Rezultat Sanje Mitić još više dobija na značaju kada se u vidu ima činjenica da su srpske reprezentativke i reprezentativci više od 12 sati u Atini čekali let za Jerevan glavni grad Jermenije gde je  od 25. aprila do 3. maja održano Evropsko omladinsko prvenstvo na kome su nastupile takmičarke i takmičari starosti 17 i 18 godina.

Za plasman u polufinale Sanja Mitić (50kg) savladala je Rumunku Brianu Gabrijelu Ionitu i na taj način obezbedila bronzanu medalju dok je u polufinalnoj borbi poražena od evropske šampionke Ruskinje Karine Korobove.

Druga naša takmičarka Somborka Dragana Jovanović (54kg) poražena je u finalnoj borbi protiv Ruskinje Poline Spirine.

Nažalost, za razliku od Sanje i Dragane članovi muške omladinske bokserske reprezentacije ne mogu se pohvaliti medaljama.sa ovogodišnjeg Evropskog omladinskom prvenstva.

Srbiju su  na ovom takmičenju predstavljali: Sanja Mitić (50kg), Dragana Jovanović (54kg), Filip Džida (60kg), Vladimir Beriša (63,5kg), Hristofer Dimitrov (67kg), Nikola Cvetković (71kg), Adam Krstović (75kg), Marko Pižurica (80kg), prevođeni selektorom Nebojšom Čurovićem i trenerima Stojanom Kneževićem i Nikolom Lazarevićem.

Ozonpress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *