3x3 Ostali sportovi

Čačak bogatiji za još jednu sportsku ekipu: Formiran basket tim Čačak 3×3 (FOTO)

U Čačku je nedavno osnovan Klub basketa 3×3 koji će i nositi naziv Čačak 3×3, a tim povodom gosti Čačka i novoformiranog sportskog kolektiva juče su bili predstavnici reprezentacije Srbije.

Pomoćnik gradonačelnika Miloš Stevanić u ime Gradske uprave ugostio je trenutno najboljeg igrača na FIBA 3×3 rang listi, i reprezentativca Srbije, Strahinju Stojačića i Marka Ždera, selektora reprezentativnih selekcija i trener najbolje 3×3 ekipe na svetu, ekipe Uba.

Kao domaćini ispred ekipe Čačak 3×3 pristuni su bili trener seniorske ekipe, dobro poznato košarkaško ime u Čačku, Aleksandar Bjelić i trener mlađih selekcija Uroš Mijailović koji će biti zadužen za U23, U18 i U17 ekipu.

– U cilju stalne popularizacije ovog olimpijskog sporta, gosti grada Čačka prepoznali su i podržali osnivanje naše ekipe, a pored brojnih saveta poželi su nam i puno uspeha u debitantskoj sezoni koja je pred nama – objavljeno je na društvenim mrežama ekipe Čačak 3×3.

Trener Aleksandar Bijelić u izjavi za Morava sport, naglašava da je u toku selekcija velikog broja igrača i da će se brzo krenuti sa pripremama kao i da će klub blaovremeno obaveštavati sportsku javnos Čačka o svim aktivnostima. Bjelić ističe i da veliku pomoć u organizaciji kluba i postavljanju sistema na zdrave noge od samog starta ima i Sanjin Balaš, Čačanin idejni tvorac ovog projekta, koji već duži niz godina radi u Kini i trenutno je trener basket ekipe Wuxi Huishan, a i uživa veliki ugled u FIBA 3×3 organizaciji sa jakim konekcijama i svakako će na različite načine pomoći razvoju kluba.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *