Košarka

Čačak 94 poražen u finalu Kupa Srbije drugog stepena: Utakmicu obeležile čudne odluke sudijske trojke na štetu Čačana (VIDEO)

Juče je odigrano finale kupa Srbije drugi stepen i to nakon činjenice da je ekipa Čačka 94 napravila ustupak i izašla u susret ekipi domaćina i Košarkaškom savezu Srbiju iako je po rasporedu meč bio zakazan za 24. januar. Kao klub koji želi da pruži ruku svima, i pored veoma zgusnutog rasporeda i utakmicama koje su veoma važne za naš tim, ekipa iz Čačka je prihvatila ovu promenu termina.

Pobedu u ovom meču je odnela ekipa Hercegovca iz Gajdobre rezultatom 86:82, a sam meč je, nažalost, prošao u znaku čudnih odluka sudijske trojke, pa su Čačani sa razlogom bili nezadovoljni nakon meča.

Meč je počeo u znaku Čačka 94 Quantox, koji je brzo poveo, ali ipak domaćin nošen publikom u dosta popunjenoj hali u Gajdobri, na čelu sa par odličnih igrača koji su igrali na višem nivou vraća se u meč i ubrzo prevodi. Već u situacijama u prvom poluvremenu zapaženo je nekoliko sudijskih grešaka.

Na poluvreme se otišlo sa 10 poena prednosti za domaćina, ali se ekipa iz Čačka nijednog trenutka nije predavala i korak po korak su se vratili u egal.

“Bilo koja veća serija našeg tima bila je onemogućena od strane sudijske trojke. Rani bonusi, nepostojeći faulovi, a zatim isključenja članova našeg stručnog štaba govore u prilog tome.” – navode u ekipi Čačka 94 Quantox.

Ekipi iz Čačka je jasno da i sudije prave greške, ali izražavju čuđenje ukoliko se greške konstantno ponavljaju u toku jednog poluvremena, u ovom slučaju odlučujećeg u okviru kupa drugog stepena Srbije, i to konstantno na stranu gostujuće ekipe.

Naš tim ovim ne traži alibi ili smanjuje odgovornost, ali zaista se preteralo sa nekim odlukama. Najblaže moguće, smatramo da sudijska trojka uopšte nije bila dorasla nivou meča i smatramo da smo oštećeni u trenucima koji su direktno uticali na ishod meča poručuju za kraj iz ekipe Čačak 94 Quantox.

Ipak i pored ovog poraza i drugog mesta, tim iz Čačka je napravio veliki uspeh i plasirao se na završnicu kupa Radivoja Koraća što je sam po sebi zaista ogroman uspeh.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *