Ostali sportovi Ples

Balerine iz baletskog studija ADAĐO AS, ponos grada Čačka

U nedelju, 3. decembra 2023. u organizaciji Dance Now International, u Dečjem kulturnom centru u Beogradu održalo se još jedno takmičenje u modernom plesu. Naše sugrađanke iz baletskog studija „Adađo AS“, koji veoma uspešno vodi nastavnica klasičnog i modernog baleta Snežana Aćimović su po ko zna koji put osvojile srca žirija koji im je na ovom takmičenju dodelio čak 11 specijalnih nagrada. Devet specijalnih nagrada je u vidu besplatnih kotizacija za nastupajuća takmičenja, a dve specijalne nagrade su novčane.

– Specijalnu novčanu nagradu za najbolji solistički nastup na celom takmičenju od ukupno 51 soliste u svim kategorijama (deca, juniori i seniori) je osvojila naša Lena Aćimović sa koreografijom ,,Voila“. Ona je nastupala u kategoriji uzrasta deca – lyrical dance. Lena je svojom baletskom tehnikom  doprinela tome da se nađe na tronu u izuzetno jakoj i mnogobrojnoj konkurenciji, a po rečima stručnog žirija izdvojila se iznad svih svojom harizmom i senzibilnošću koja je karakteriše u svakom scenskom nastupu.

– Specijalnu novčanu nagradu dobila je i najbolja formacija na celom takmičenju, koreografija „Sećanja“, koja je izmamila duboka osećanja i suze kod nekih članova žirija i publike. Naravno, osim fantastičnog izvođenja, juniorke iz ove formacije su pokazale visok nivo baletske tehnike.

-Specijalnu nagradu, besplatne kotizacije za takmičenje u Pragu marta sledeće godine, dobila je koreografija „Paukovi“, koju krase osim baletskih i gimnastički elementi uz sjajno glumačko izvođenje.

-Specijalnu nagradu, besplatne kotizacije za takmičenje koje će se naredne godine održati u Rimu je dobila koreografija „Hallelujah“, koja je izvedena u kategoriji lyrical formacija deca.

-Specijalnu nagradu, besplatne kotizacije za takmičenje koje će se naredne godine održati u Beču, dobila je koreografija „Sećanja“, kategorija contemporary formacija juniori.

-Specijalnu nagradu, besplatne kotizacije za takmičenje koje će se održati na Kopaoniku, dobila je koreografija „Vladari“, koju izvode članice najstarije grupe baletskog studija „Adagio AS“. Devojke su svoju energičnu i dinamičnu koreografiju iznele tehnički savršeno.

-Dve specijalne nagrade za besplatne kotizacije za takmičenje koje će se održati u Petrovaradinu su dodeljena našem studiju za koreografije „Sećanja“ i „Vladari“.

-Specijalna nagrada, besplatne kotizacije za takmičenje u Vršcu su dobili naši najmlađi takmičari sa lirskom koreografijom „Hallelujah“.

Autor koreografija je nastavnica baleta Snežana Aćimović koja je vrednim radom sa svojim učenicama u naš grad donela najviše nagrada i sa ovog baletskog takmičenja.

„Osim velikog uspeha koji je postignut na ovom takmičenju, snažan i predivan utisak je ostavilo druženje našeg tima, briga i pažnja najstarijih članova prema najmlađima tj, drugarstvo dece iz našeg studija koje ostaje večno“.

Na takmičenju je bilo više od 500 takmičara iz raznih baletskih studija i škola iz Beograda, Novog Sada, Vršca, Šapca, Bijeljine, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Obrenovca, Čačka i drugih gradova.

Baletski studio „Adađo AS“ se zahvaljuje Gradu Čačku koji je i ovaj put obezbedio pomoć u vidu prevoza balerina na takmičenje.

Tim baletskog studija želi da obavesti javnost i mlade devojčice da se od ove godine mogu pridružiti našim sjajnim balerinama koje vežbaju u sali „Star dens“ studija na adresi Svetozara Markovića 83 u Čačku.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *