Školski sport

U Čačku održane Plazma Sportske igre mladih (FOTO)

Čačak – Na terenima Sportskog centra „Mladost” paljenjem olimpijske vatre započete su još jedne Plazma Sportske igre mladih, na kojima učešće uzima preko 1.500 mališana osnovnoškolskog uzrasta iz grada na Moravi.

„Karavan mladosti i prijateljstva je i danas došao u naš grad i okupio preko 1.500 mališana koji će se družiti, takmičiti, igrati, zabavljati u pet sportova. Primarni cilj Sportskih igara mladih koje se osmu godinu za redom održavaju u Čačku jeste borba protiv vršnjačkog i svih ostalih vidova nasilja. Druženje, zabava i takmičarski karakter jeste taj da najbolji pobedi”, rekla je Ivana Vukajlović, koordinator Sportskih igara mladih.

Ivana Vukajlović, koordinator Sportskih igara mladih; Foto: GZS

Pravo učešća na ovom takmičenju imaju sva deca koja pohađaju osnovnu školu bez obzira da li se bave nekim sportom ili ne.

Današnji pobednici će se 14. juna pojaviti na regionalnom takmičenju u Kraljevu, odakle najbolji idu na državno takmičenje koje se održava na Zlatiboru. Mališani koji ostvare najbolji rezultat na Zlatiboru predstavljaće našu zemlju na međunarodnoj završnici u Splitu, koja se održava u avgustu, a na kojoj će se susresti sa najboljim predstavnicima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Filip Komarica, direktor takmičenja Plazma sportske igre mladih istakao je grad Čačak kao jedan od najboljih domaćina ove manifestacije kako u organizacionom tako i u infrastrukturnom smislu.

Filip Komarica, direktor takmičenja Plazma sportske igre mladih; Foto: GZS

„Deca iz Čačka beleže vrhunske rezultate kako na lokalnom i regionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Deca iz Čačka su poslednjih godina možda najuspešniji sportisti iz Srbije. Pored sportskog nadmetanja moram da pohvalim i njihove ljudske karakteristike, odnosno način na koji se oni druže sa decom iz ostalih država koja učestvuju u takmičenju”, rekao je Komarica.

Otvorene Plazma Sportske igre mladih; Foto: GZS

Deca koja uzmu učešća u Sportskim igrama mladih mogu se oprobati u pet sportskih disciplina, a to su: između dve vatre, atelitka, mali fudbal, basket i odbojka.

Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika grada Čačka; Foto: GZS

„Deveti put za redom smo organizovali Sportske igre mladih i polako se spremamo za naredni godinu kada ćemo obeležiti deceniju ove manifestacije u našem gradu. Preko 1.500 mališana se danas takmiči za prolazak na regionalno i državno takmičenje, a ja sam siguran da će mnogi stići i do međunarodne završnice u Splitu. Ono što je najvažnije jeste da se deca danas lepo provedu, dobro druže, da poštuju i vole svoje drugare, nastavnike i učitelje koji su ih spremali za ovo takmičenje i da pokažu još jednom da Čačak jeste grad mladosti i grad sporta”, istakao je Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika grada Čačka.

GZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *