Fudbal

Javor položio oružje pred “Brđanima”: Čukarički slavio kraj Moravice

U utakmici 29. kola MozzartBet Super lige Srbije koja je prvobitno trebalo da bude odigrana u sredu, fudbaleri Javora su na stadionu kraj Moravice, dočekali popularne “Brđane”, ekipu Čukaričkog i pretrpli poraz rezultatom 1:2 (0:0)

Prvi gol bio je delo Muhameda Badamosija u 47. minutu. Afrički napadač uspeo je da sjajno izveden korner Marka Docića pretoči u gol i režira idealan početak drugog poluvremena iz perspektive gostiju.

Radost Čukaričkog trajala je samo sedam minuta, a odgovor Javora usledio je takođe posle kornera. Lopta je posle udarca iz ugla stigla do Luke Gojkovića koji je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu, ali je spretno na odbijenu loptu reagovao Petar Gigić i doneo izjednačenje.

Sadržajan prvi deo nastavka upotpunio je Badamosi drugim golom u 60. minutu, a pogotku je prethodila sjajna individualna minijatura. Centarfor Brđana demonstrirao je fizičku nadmoć u duelu sa Milanom Obradovićem, ostavio ga iza sebe u prodoru po desnom boku i potom, praktično iz mrtvog ugla, matirao Strahinju Manojlovića poslavši loptu u mrežu kroz noge golmana Javora.

Rafal koji je stao u 13 minuta ispostavio se kao sve što su rivali prikazali u Ivanjici, iako je domaćin ofanzivom pokušao da se drugi put vrati u život, te je Čukarički iskorisrtio remi TSC-a i vojvodine da se bodovno izjednači sa ekuipom iz Bačke Topole, međutim ostao je na trećoj poziciji zbog lošijeg učinka u međusobnim duelima.

Mogli su gosti i ranije da načnu mrežu Javora, a najbolju šasnu imali su u 28. minutu posle akcije Stefana Tomovića Stefana Kovača kada je Manojlović praktično bio matiran, ali je loptu sa gol linije izbio Obradović. Uz pomenuti pokušaj ekipe sa Banovog brda, uzdahe su izmamili Dukure udarcem u 33. i Ivanović u 45. minutu, ali su mreže do odlaska na odmor ostale mirne.

Gol iz praktično prve akcije u nastavku rasplamsao je igru u Ivanjici, međutim posle drugog gola Brđani nisu ponovili grešku koju je naplatio Gigić i značajno su podigli gard. Nekoliko defanzivnih izmena Dušana Kerkeza nagovestilo je ambiciju gostiju da pre svega sačivaju minimalnu prednost, a najmotivisaniji da im pokvari planove bio je Radivoj Bosić. Ofanzivac koji je dobio šansu sa klupe, očigledno motivisan posle pobedonosnog pogotka protiv Voždovca u prošlom kolu, predstavljao je najagilnijeg igrača Ivanjičana u završnici susreta, a najozbiljnije je pretio u 71. minutu kada je njegov šut izblokirao Miladin Stevanović.

Iako su Brđani nagovestili da su zadovoljni aktuelnim rezultatom daleko od toga da nisu pokušavali da trećim golom ranije otklone dileme, najbliži tome bili su u 77. minutu kada je Drezgić oprobao udarac, ali nije bio dovoljno precizan da matira Manojlovića.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *