Fudbal

Mladi Brajan Ouanda iz Obale Slonovače novi igrač Metalca

Metalac već kreira prostor za mlade snage koje će nastupati za prvi tim iduće sezone. Osim fudbalerima sa domaće scene, prilika će, kao što je bio slučaj i do sada, biti pružena i talentima iz inostranstva. Svoj prvi profesionalni igrački ugovor potpisao je sa plavobelima iz Gornjeg Milanovca osamnaestogodišnji Brajan Ouanda, i to na četiri godine.

– Moji menadžeri i skauti Metalca brzo su se saglasili da karijeru na evropskom kontinentu počnem u srpskom klubu, koji važi za sredinu gde mladi igrači dobijaju idealne uslove za razvoj. Čim sam došao u Milanovac, shvatio sam da je zaista tako. Nikakav problem nisam imao da se prilagodim, većina igrača dobro govori engleski, klima je vrlo prijatna, stadion fantastičan, – rekao je Brajan.

Novalija je Кanađanin, poreklom sa Obale Slonovače. Do dolaska u Srbiju bio je jedan od istaknutijih pojedinaca obučavanih u Voriorsima iz Edmontona, klubu koji je posvećen radu i školovanju fudbalskih talenata u Кanadi. Već dva meseca trenira sa Metalčevim prvim timom, a sada, pošto je početkom maja postao punoletan, stavio je i formalno potpis na članstvo u klubu. Pravo nastupa u zvaničnim mečevima steći će odmah po otvaranju novog prelaznog roka.

– Verujem da će Metalac ostati u Prvoj ligi i da ću onda učestvovati u borbi za viši rang, jer čujem da se od tog cilja ne odustaje. Da li će to biti iduće ili neke druge sezone, ne znam, ali pošto je predviđeno da budem ovde više godina, siguran sam da će se u jednoj od njih to desiti. Daću sve od sebe da pokažem šta umem i da još napredujem zajedno sa svima.

Mladi Кanađanin je energični, desnonogi ofanzivac. Igra na krilnim i centralnim napadačkim pozicijama. Кako kažu u klubu, brzo će imati minutažu da se pokaže u prvim prijateljskim mečevima, koji se već zakazuju za termine između preostalih prvenstvenih utakmica. Uzor mu je, ističe, njegov zemljak, veliki Didie Drogba, a od aktivnih igrača, rekao je bez dvoumljenja, Кristijano Ronaldo.

FK Metalac

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *