Fudbal

Željko Kovačević novi trener omladinaca FK Borac Čačak

Iako je u fokusu aktuelnosti kraj Morave početak priprema prvog tima FK Borac 1926 za predstojeću prolećnu polusezonu, rukovodstvo kluba svesno činjenice da se može opstati samo na zdravim temeljima i svim segmentima rada jednog sportskog kolektiva, promovisalo je danas u novog trenera omladinskog tima Željka Kovačevića. Provereni fudbalski stručnjak se tako posle par godina vratio na gradski stadion, gde je već proveo jako dugi niz godina, bilo kao aktivan igrač ili trener.

”Drago mi je da sam ponovo na mestu koje smatram svojom drugom kućom. Pun elana i optimizma preuzimam novu dužnost koja je jako značajna za svaki klub. Dobro je poznato da svoja škola predstavlja temelj svakog kluba, a posebno je bitan pogon omladinaca. Očekujem da će upravo iz omladinaca u narednom periodu stasavati sve veći broj prvotimaca, što je i osnovni smisao našeg posla” – rekao je na promociji Željko Kovačević.

Podsećamo da je rođeni Čačanin imao zavidnu igračku karijeru. U svom matičnom klubu Borcu je proveo čak 13 sezona. Sa velikim uspehom je nosio dres Sartida iz Smedereva i u ova dva kluba je zabeležio čak 215 superligaških nastupa. Na međunarodnoj sceni imao zapažnu karijeru koju je gradio u Makedoniji i Mađarskoj. Kao trener je radio u čačanskim klubovima Gaučosi, Sloboda, Polet iz Ljubića, Spartak i naravno Borac. Jedno vreme je  predvodio Budućnost iz Valjeva. Željko Kovačević se uz rad i edukovao tako da ima UEFA ”A” licencu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *