Tenis

U gradu na Moravi u toku je teniski turnir „Čačak open 2023”, učestvuju deca sa četiri kontinenta: Sutra veliko finale (FOTO)

Čačak – Mnogim ljubiteljima sporta ovih dana u mislima je ona čuvena pariska šljaka, gde svi očekuju od Novaka Đokovića da postane kralj tenisa. Za to vreme, na šljaci kraj Zapadne Morave, u toku je 23. po redu „Čačak open 2023”, gde možda već sada stasavaju neki novi možda svetski teniski magovi.

I ove godine na teniskim terenima Teniskog kluba „Sloboda” održava se turnir na kome učestvuju dečaci i devojčice iz celog sveta u kategoriji do 14. godina.

Mali teniseri iz Japana u Čačku, foto: GZS

„Drugi put sam ovde, već sam ovaj turnir osvojio prošle godine i nadam se da ću i ovoga puta dosta mečeva, a možda i sam turnir”, rekao je za Glas zapadne Srbije Yutaro Otsuka, Yokohama Japan.

Jevin-Dallon Rasanayagam na „Čačak open 2023” zaputio se iz daleke Švajcarske sa velikim snovima.

Jevin-Dallon Rasanayagam iz Švajcarske, foto: GZS

„Prvi put sam u Čačku, veoma mi se sviđa ovde, na žalost u singlu sam izgubio, dubl tek treba da igram i veoma sam uzbuđen i srećan što sam ovde”, rekao je dečak Jevin-Dallon Rasanayagam iz Švajcarske.

Pavle Stojiljković iz Leskovca, prvak Srbije u kategoriji do 12 godina, foto: GZS

Pored stranih, tu su i naši najmlađi uspešni teniseri, jedan od njih je i Pavle sa juga Srbije.

„Meni je trener rekao da igram svoju najbolju igru da bih ovde napravio uspeh, međutim, danas ovde u Čačku imam jakog protivnika, ali ako igram svoj najbolji tenis i dam sve od sebe mogu da ga dobijem”, pojasnio je Pavle Stojiljković iz Leskovca, prvak Srbije u kategoriji do 12 godina.

Treneri iz Japana polažu velike nade u mlade talente, foto: GZS

Na turniru „Čačak open 2023” učestvuje više od 130 takmičara u kategoriji do 14. godina iz 21. zemlje, među kojima su i Japanci. Treneri polažu velike nade u mlade talente, s obzirom na to da su ovu šljaku prošla velika imena „belog sporta”.

„U svom timu imao sam igrača koji su igrali ovde, a sada su profesionalni teniseri koji igraju na Roland-Garrosu i Grend slem turnirima”, rekao je za Glas zapadne Srbije Toru Yonezawa, trener tima „Yonezawa” Tokio.

Peter Kisantal, trener za mlađe kategorije Mađarska, foto: GZS

Ove godine na turniru „Čačak open” nisu izostali ni komšije Mađari.

„Teniski Savez Mađarske ima zvaničnu mini ligu u kojoj se reprezentacija priprema za Evropsko prvenstvo. Ovde u Čačku učestvuje 14 igrača za koje se nadam da će se takmičiti do kraja turnira”, kazao Peter Kisantal, trener za mlađe kategorije Mađarska.

Nešo Puzić, predsednik teniskog kluba „Sloboda”, foto: GZS

Jedan od osnivača turnira i prvi čovek teniskog kluba „Sloboda” Čačak ističe važnost ovog turnira koji se više od dve decenije organizuje u gradu na Moravi.

„Ovaj turnir traje ovde od 2001. godine, ovo je sada i klub sa dušom. Brojna velika teniserska imena su ovde igrala turnire  većina ih je sada na Roland-Garrosu. Danas će se igrati polufinalni mečevi, sutra je veliko finale u 10 časova na terenima teniskog kluba „Sloboda”, pozivamo sve ljubitelje tenisa sutra da dođu i uživaju u mečevima, biće zaista zanimljivo”, rekao je Nešo Puzić, predsednik teniskog kluba „Sloboda”.

I mnogim današnjim velikim teniskim imenima, ova šljaka u gradu na Moravi, bila je jedna od glavnih tačaka u njihovoj briljantnoj karijeri.

Generalni sponsor turnira „Čačak open 2023” je kompanija „Sloboda”, a pokrovitelj grad Čačak.

GZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *