Atletika

Oko 300 prijavljenih takmičara za trku „Takovski ustanak 2023“

Prijave učesnika na trku „Takovski ustanak 2023“, koja će biti održana u nedelju 23. aprila, u Gornjem Milanovcu  su završene.

Za trku se prijavilo 296  učesnika, od toga 20-30 odsto je Milanovčana. Prijave su stizale  iz cele Srbije, prijavilo se i nekoliko profesionalaca, saznajemo od Nikola Veljović, iz Sportskog udruženja „GM RUNNING TEAM ENDORPHIN“.

– Start trke je u 10:30h kod Grma u Takovu, finiš je na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu, a vremenski limit da učesnik završi trku je tri sata. Kotizacija je iznosila 2000 dinara u okviru koje će učesnici dobiti startni paket –  Proizvode kompanije Takovo, vodu, majicu i finišersku medalju koju dobija svako ko završi trku – navodi Nikola.

Trka duga 13 kilometara kreće iz Takova, od Takovskog grma, nastavlja se pored škole u Takovu do Srčanika, gde se skreće levo, ka restoranu Šumadinac. Odatle se trasa nastavlja „Starom prugom“ i kod „Plavog mosta“ se nastavlja prema centru grada.

– Put od „Šumadinca“ prema „Staroj pruzi“ je inače u lošem stanju, ima dosta rupa i blata, ali JP za izgradnju opštine će do održavanja trke srediti taj deo puta i trka će moći neometano da se održi – ističe Veljković.

Staza će biti jasno obeležena, prohodna i bezbedna, duž staze biće raspoređeni redari i volonteri, a biće postavljene i minimum dve okrepne stanice. Na stazi će biti i prateća vozila Hitne pomoći, policije i Crvenog krsta.

Najbrže trkače u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke očekuju vredne nagrade.

– Za pobednike trke Takovski ustanak 2023. obezbedili smo i novčane nagrade. Pa tako pobednik će dobiti 20.000 din, drugoplasirani 15.000, treće  mesto 10.000, a četvrto i peto po 5.000 dinara.  Takođe za prva tri mesta su obezbeđeni personalizovani pehari, koje će dobiti i najbrži Milanovčanin i Milanovčanka, a finišerske medalje će dobiti svi koji završe trku – poručuje Nikola Veljović.

PRIJAVE ZA DEČJU TRKU DO 15. APRILA

Zbog tehničkih problema dečje trke neće moći da se održe po prvobitnom planu (tri trke -trka predškolaca, trka učenika prvog i drugog razreda, i trka trećeg i četvrtog razreda), već se organizuje prijavljivanje 50 dečaka i 50 devojčica, uzrasta od 8 do 10 godina, koji će imati privilegiju da učestvuju na prvoj Trci budućih šampiona trke Takovski ustanak.

– Prijave traju do 15. aprila, a mogu se vršiti preko društvenih mreža Trke Takovski ustanak i udruženja „GM RUNNING TEAM“ ili na mail gmrunningteam@gmail.com. Potrebno je da pošaljete ime i prezime deteta, godište i ime i prezime roditelja – kažu organizatori trke.

Organizatori trke su Sportsko udruženje „GM RUNNING TEAM ENDORPHIN“ i Opština Gornji Milanovac, a kompanija Takovo je jedan od donatora startnih slatkih paketa.

GMinfo/Violeta Popović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *