Atletika

Održan 5. Čačanski polumaraton – “Čačak trči”: Pobednik Stenli Kipruto iz Kenije sa rekordom staze (FOTO) (VIDEO)

U Čačku je danas u prepodnevnim časovima održan peti po redu Čačanski polumaraton “Čačak trči” uz učešće više od 1.000 učesnika, koji su trčali trke na 5, 10 i 21km. Takođe su održane i trke za decu, kao i za lica sa posebnim potrebama.

U muškoj konkurenciji pobednik je sada već po drugi put, takmičar iz Kenije, Stenli Kipruto, koji je postavio i novi rekord staze u vremenu 1:07:53, drugi je bio Đuro Borbelj iz AK Apatin sa vremenom 1:08:39, a treći mladi Nikola Mijailović iz AK Novi Pazar koji stazu dugu 21,1 km pretrčao za 1:08:51.

Kod dama pobednica je Teodora Simović iz AK Novi Pazar sa vremenom 1:18:20, druga je bila Ivana Živković OAK Beograd 1:18:20, treće mesto zauzela je Čila Bognar iz AK Partizan sa vremenom 1:24:49.

U trci na 10km kod muškaraca prvi kroz cilj je prošao Milan Kukuličić, drugi je bio Miloš Stepita, a kao treći trku je završio Zdravko Mišović. Kod devojaka najbrža je bila Mejra Mehmedović, za njom su na cilj stigle Nevena Jovanović kao drugoplasirana i Slađana Pejović kao treća.

Treba napomenuti da je pored Kenijca Kipruta učešće u trci uzelo još nekolicina učesnika iz inostranstva, pa su tako ulicama Čačka danas trčali i takmičari iz Rusije, Belgije, Švedske, Bugarske, Mađarske kao i iz Ex Yu zemalja. Ono što je još važnije je da svi oni iz Čačka odlaze puni pozitivnih utisaka sa jasnom porukom da će se vrlo rado ponovo vratiti u Čačak i uzeti učešće u ovoj trci.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *