Fudbal

Mreže mirovale: Lučanska i novosadska Mladost odigrale bez golova u Lučanima

Duel dve Mladosti predstavljao je iz perspektive oba kluba priliku da prekinu serije poraza, međutim u otvorenom i sadržajnom susretu nedostajali su samo golovi, te su i Lučanci i Novosađani morali da se zadovolje sa po bodom (0:0).

Rivali koje očekuje borba za opstanak u plej-ofu, uprkos važnosti plena za koji su se borili i vrlo lošem teranu, izašli su na megdan spuštenuih gardova i pružili publici vrlo dobru fudbalsku predstavu na početku 30. kola Mozzart Bet Superlige.

Uprkos defanzivnim postavkama na papiru, timovi koje sa klupa predvode Milorad Kosanović Nenad Lalatović već u uvodnom periodu su nagovestili da se neće unapred odreći ni eventualne pobede. Već u 7. minutu Ilija Babić je pokazao u kojoj meri gosti mogu da budu opasni iz brze tranzicije i ukoliko im se ostavi prostor, međutim mladi ofanzivac gađao je pored gola. Samo dva minuta kasnije Mladost je odgovorila preko svog bisera: Nemanja Jojić je dobio duel sa Đorđem Ćosićem, ali je loše zahvatio loptu i prva pretnja domaćina završila se bez povoda Marka Kneževića da reaguje.

Kako je vreme odmicalo imenjaci su sve frekventnije tražili način da do odmora steknu prednost, te je seriju pretnji otvorio Nemanja Milić koji je u 24. minutu sa desnog krila oprobao udarac, ali je iz izgledne pozicije gađao pored dalje stative. Bez povoda za reakciju golmana prošla je i akcija domaćina četiri minuta kasnije pošto je Marko Mirić loptu koju mu je odložio Nikola Ćirković sa oko 12 metara poslao preko gola.

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti u 37. minutu kada su Nikola Vujadinović Ćosić pretili, ali je Žarko Udovičić uspeo da na gol liniji zaustavi udarce rivala.

Iako je završnica prvog poluvremena protekla u inicijativi gostiju, Lučanci su posle pauze preuzeli inicijativu koja je rezultirala i prvim udarcem u okvir gola koji je režirao Mirić. po receptu iz prvog dela igre Novosađani su sve smelije pretili kako je vreme prolazilo, pretili su Đorđe Denič Miljan Ilić, ali je rezultat ostao nepromenjen, te su obe mladosti nastavile niz bez pobede.

Lučanci su nastavili crnu seriju koja traje od poslednjeg jesenjeg kola i slavlja nad Kolubarom, dopisavši 11. utakmicu u prvenstvu bez trijumfa, dok su Novosađani od danas bez pobede osam kola, odnosno od gostovanja Partizanu.

Mozzartsport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *