Fudbal

Mladost poražena od Novog Pazara u Lučanima (VIDEO)

U utakmici 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije u Lučanima su se, pred oko tri stotine ljubitelja fudbala, sastali domaća Mladost i ekipa Novog Pazara, a pobedu i tri boda odnela je gostujuća ekipa koja je slavila rezultatom 1:3 (1:1).

Lučanci su nešto bolje otvorili, a Marko Mirić je u sedmom minutu, posle lepe akcije ofanzivne linije na desnoj strani, sa linije šesnaesterca zagrejao Lazara Slavkovića. Dva minuta kasnije sa suprotnog dela terana probao je i Nemanja Tomić, ali je bio prilično neprecizan.

Novi Pazar je prvi put pokazao želju na protivničkoj polovini u 11. minutu, kada je Miloš Filipović sa oko 20 metara zamalo promašio gol Luke Savića.

Opasni korneri Nikole Jojića i Tomića u 15. i 17. minutu podgrejali su temperaturu u gostujućem petercu i ukazali na ranjivost odbrane Plavih. Prvu opasnost otklonio je mladi čuvar novopazarke mreže, koji je zaustavio šut Nemanje Žunića iz neposredne blizine, dok druge opasnosti relano nije ni bilo, iako je lopta opasno prozujala na par metara od Slavkovića.

Hladan tuš za Kosanovićevu četu u 27. minutu. Milan Joksimović je centrirao da leve strane, a kada se činilo da će Nikola Leković lako ispucati pojavio se Baha, koji je servirao Mijiću na 12 metara od Savića. Probuđeni majstor pogodio je malu mrežu do leve stative – 0:1.

Radost Berberovih izabranika potrajala je samo sedam minuta. Tomić je iz kornera naciljao na drugoj stativi usamljenog strelca Žunića. Falilo je igrača u rezervnoj bordo garnituri, a Slavkoviću još neki centimetar – 1:1.

Početkom drugog dela, opet je Pazarce častio Baha, ali ovog puta u kooperaciji sa Nikolom Ćirkovićem. Poklon loptu na oko 25 metara od Savića dobio je Nikola Bogdanovski, koji je u 48. minutu uputio dovoljno snažan i precizan šut začinjen “žabicom” 1:2.

Dok je Mladost pokušavala da zagospodari terenom, Mijić je neometan u 62. minutu prebacio Savićev gol sa oko 15 metara.

Umalo da prekid košta Pazarce i na isteku 70. minuta. Iz slobodnjaka je centrirao Tomić, a Slavković je iz dva puta zaustavio šut glavom Žunića, koji se opet ugurao u dva i po metra.

Akcija Pazaraca u 73. minutu, kakvih smo videli dosta u vreme trenerovanja Vladimira Gaćinovića, odlučila je pitanje pobednika. Sve je sjajno napravio Berberov adut sa klupe Mitar Ergelaš, a da mladi reprezentativac Srbije ne ostane bez asistencije pobrinuo se Andrija Majdevac – 1:3.

U 78. minutu mogao je Pazar i do četvrtog gola, no Filipovićev konac nije ukrasio delo.

Do kraja promene rezultata nije bilo, iako se u 90+3. minutu oprobao Ergelaš.

Morava sport/Mozzartsport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *