Košarka

Mijatović: Borac je ljubav, emocija, odgovornonost…

Kada je bilo najpotrebnije, Borac Mozzart je bio najbolji. U prepunom hramu košarke kraj Morave, u uzavreloj atmosferi, odigrao je sigurno najkvalitetniji duel ove takmičarske godine. Zahvaljujući silnom izdanju, uspeo je da ubedljivo slavi protiv Heliosa Suns i tako osigura status u jadranskoj eliti i naredne sezone. Kada je zvuk sirene označio kraj okršaja, Čačani su imali ubedljivih 97:67 (22:19; 14:13; 36:9; 25:26).

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, ukratko je analizirao prethodni period, koji je bio stresan i naporan.

„Ono što je najvažnije jeste da je Borac sačuvao status u ABA ligi. To je najvažnije i iznad svega. Konačno možemo da odahnemo i da se odmorimo, jer smo bili pod velikim pritiskom. Ali to je normalno, jer imamo veliku odgovornost. Borac je iznad svih nas. Ova publika zaslužuje da gleda najbolju košarku. Svi znaju da smo prošli Golgotu u poslednjih nekoliko kola. Ali u Podgorici smo se podigli i izborili se za baraž, koji smo okončali na najlepši mogući način. Čestitam momcima na mentalnoj snazi, jer ovo je jedan novi kvalitet koji smo dobili. Radili smo na tome da kada smo pod pritiskom budemo na visini zadatka. Od utakmice sa MZT-om, preko Budućnosti, pa sve do Heliosa, bili smo najbolji“, rekao je popularni Džoli.

Zatim je uputio čestitke na nekoliko adresa.

,,Čestitam ljudima iz uprave kluba na svemu što su uradili. Obezbedili su sredstva da bi Borac mogao da se takmiči na izuzetno visokom nivou. Hvala gradonačelniku Milunu Todoroviću, koji mnogo pomaže klub. Zatim predsedniku Peci Pantoviću, kompaniji Mozzart i Dejanu Ćiroviću, kao i ostalim ljudima iz upravnog odbora na svemu što čine za nas”, zastao je trener Čačana, a onda je posebno naglasio.

,,Borac je ljubav, emocija, odgovornost. Kao Čačanin sam presrećan što je Borac ostao deo ABA lige. To je u ovom momentu najvažnija stvar. Takođe, moram da poručim svim igračima, posebno mladim, da vole košarku onako kako to čini Hanter Hejl. On je protiv Heliosa bio zaista fenomenalan”, dodao je Dejan Mijatović.

Borac Mozzart neće imati puno vremena za odmor i sumiranje utisaka. Već u petak 5. maja ga očekuje prvi izazov u okviru Super lige, kada će gostovati Metalcu u Valjevu. Početak susreta je zakazan za 19:30.

KK Borac/Nikola Minović 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *