Košarka

Gradonačelnik Čačka primio košarkaške U18 šampione Evrope (FOTO)

Čačak – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović održao je sastanak sa Đorđem Ćurčićem i Pavlom Nikolićem, košarkašioma čačanskog Borca i članovima juniorske reprezentacije, osvajačima zlata na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Nišu krajem prošlog meseca.

„Sa velikim ponosom danas sam bio domaćin ovim divnim momcima, šampionima Evrope. Time su pokazali koliko vrede, koliko su posvećeni košarci, naravno uz svoje trenere. Treći šampion iz ove selekcije, Matija Milošević nije danas sa nama, ali imamo već večeras finale za ekipe do 16 godina, u koje nađ grad i klub daju tri reprezentativca, a on je jedan od njih. On što je najvažnije jeste da su oni ali i njihovi treneri u poslednjih pet godna pokazali velikiom radom, trudom, energijom i stručnošću mogu da se iznedre ovakvi sportisti, reprezentativci, šampioni Evrope”, rekao je Todorović.

Gradonačelnik sa saradnicima dočekao evropske šamipone iz Čačka; Foto: GZS

Gradonačelnik je izrazio svoje nadanje da će čačanski šampioni, i pored njihove želje da svoje karijere jednoga dana nastave u nekom od evropskih ali i američkih klubova, jednog dana ipak ponovo poneti boje Borca i braniti čast Čačka u Hali kraj Morave.

Ostala je tajna da li su pred prvenstvo oprali ruke u Moravi; Foto: GZS

„Veoma sam srećan i ponosan što je Čačak, grad košarke kakav zaista jeste imao desetine reprezentativaca u prošlom vremenu, a evo i sada se to nastavlja i nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Naša je želja da što više mladih kođarkaša i mladih sportista uopšte ostane u našem gradu. Ali kada prevaziđu rang takmičenja i kada imaju želju i za daljim školovanjem i za napredovanjem u sportu, naravno da će tražiti svoje mesto pod Suncem na nekom drugom mestu, naravno uvek sa željom da se vrate u svoj rodni grad i svoj klub”, zaključio je Todorović.

Đorđe Ćurčić karijeru i školovanje nastavlja u Americi; Foto: GZS

Đorđe Ćurčić kaže da su se utisci posle osvajanja zlatne medalje polako slegli, ali je istakao da je ponosan na sebe i svoje saigrače na ovaj uspeh.

„Mnogo će nam ovo značiti za neki dalji napredak i biće nam motiv da radimo više i da napredujemo. Želeo bih da se zahvlaim trenerima i ljudima u klubu kao i gradu Čačku na stvarno neverovatnim uslovima koje su nam pružili”, rekao je Ćurčić.

Za razliku od Đorđa, koji svoju karijeru i školovanje nastavlja u dalekoj Americinjegov reprezentativni, a do skoro i klubski drug Pavle Nikolić ostaće i naredne sezone u čačanskom Borcu, u kojoj će, zasigurno ostvariti i prve abaligaške poene.

Pavle Nikolić će i naredne sezone braniti boje Borca; Foto: GZS

„Osećaj doneti zlato u grad košarke je zaista neverovatan. Spremali smo se za to i što je najbitnije došli smo do našeg krajnjeg cilja. Malo smo odmorili i sada nastavljamo punom parom pripreme za narednu sezonu. Ostajem u Borcu, a za dalje žemo videti”, istakao je Pavle.

Kako su obojica igrača istakli, bez pomoći i rada sa svojim klupskim trenerima ne bi uspeli da dodju do reprezentacija i da se u finalnom meču ovenčaju zlatom.

Trener KK Borca, Miloš Pejanović; Foto: GZS

„Ja sam preponosan na njih. Kroz neki dugogodišnji rad sa njima ovo je kruna i našeg i njihovog rada i ovo evropsko zlato je na neki način neki naš pečat. Nadam se da će u budućnosti postati ozbiljni seniorski igrači, što je prevashodno cilj nas trenera u klubu, a nadam se da će oni opravdati to naše poverenje i naš ali i njihov lični uloženi rad”, izjavio je Miloš Pejanović, trener juniora KK Borca.

Trener KK Borca, Vladimir Zlatanović; Foto: GZS

„Oni su kruna rada ne samo nas trenera već čitavog košarkaškog kluba Borac. Ali treb pomenuti i ostale igrače, koji su na pragu i prvog tima, možda i nekih reprezentativnih selekcija. Oni su tu bili svaki dan za njih, trenirali sa njima, napravili dobar sparing.Sada su njih trojica ti koji su to sve izneli i pokazali kako se radi u Bocu”, zaključio je trener Vladimir Zlatanović.

GZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *