Futsal

Futsal reprezentacije Srbije i Francuske odigrale prijateljsku utakmicu u Kraljevu

Sportsko Kraljevo imalo je priliku da ugosti nesvakidašnje goste – futsal reprezentativce Srbije i Francuske, koji su u Novoj hali sportova igrali prijateljsku utakmicu. Susretu u Kraljevu, koji se završio rezultatom 2:1 za Francuze, prethodila je utakmica u Vrnjačkoj Banji, koju su naši mladi reprezentativci izgubili sa 3:6.

Naša reprezentacija nije igrala u najjačem sastavu, u njoj su igrači do 23 godine, članovi domaćih futsal ekipa, osim kapitena Đorđa Rosića, koji igra u Španiji. Prema rečima selektora futsal reprezentacije Srbije Dejana Majesa, oni su ozbiljni talenti, igrači o kojima će se tek pričati. Članovi A tima, koji su uglavnom visokokotirani u evropskom futsalu i dobri su u tome čime se bave, prema rečima selektora, još uvek igraju završnice svojih prvenstava. On ističe da je ovo jako mlada reprezentacija i da su joj jako bitne ove utakmice. Tako su, pre nedelju dana, u Bosni, igrali utakmice sa Saudijskom Arabijom, Libijom i Kuvajtom i dve pobedili, a jednu izgubili, i to od A timova. Budući da ovakva iskustva pojedini igrači do sada nisu imali u karijeri, smatra Majes, mnogo im znači i značiće im i ubuduće.

Reprezentacija Srbije ima zapažene rezultate i ulogu u evropskom i svetskom futsalu. Igrala je na poslednjih šest evropskih prvenstava i na dva od četiri svetska. Vezali su u nizu evropsko-svetsko-evropsko prvenstvo, a sada su ušli u samu završnicu kvalifikacija za svetsko prvenstvo sledeće godine.
Kako ističe pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović, Kraljevo, kao grad sporta, želi da promoviše i ovaj sport, da animira što više mladih da se bave futsalom. On smatra da je ova prijateljska utakmica reprezentacija Srbije i Francuske u našem gradu tek prvi korak u budućoj saradnji i da ćemo češće dočekivati reprezentativce i imati prilike da gledamo njihove utakmice u kvalifikacijama, međunarodnim takmičenjima… sudeći prema rečima selektora, možda za to postoji mogućnost već os septembra, kada kreće poslednji krug kvalifikacija za svetsko prvenstvo.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *