Fudbal

FK Polet Ljubić jedini klub na teritoriji FSRZS koji ne naplaćuje članarine za kadete i omladince

Nekadašnji trener čačanskog Borca Milutin Marušić Marec preuzeo je brigu o mlađim kategorijama (kadeti i juniori) Poleta iz Ljubića. Tačnije, krenuo je u jedan ozbiljan posao od nule. Do 1. juna 2022. godine Polet nije imao pomenute selekcije, ali dolaskom iskusnog trenera oformljene su i ove kategorije.

“Nije nam trebalo puno vremena da oformimo dve kategorije. Fudbalska javnost, ali i roditelji dece, upoznati su sa našim radom. Interesantno, jedini smo klub na teritoriji FSRZS, a možda i šire, koji ne naplaćuje članarine za kadete i omladince. Do sada ovaj detalj nisam isticao, ali je potrebno reći zbog ljudi iz Poleta koji su to finansijski podržali i omogućili”, podvlači Marušić.

Foto: Priv.arh. M. Marušić

Vaši kadeti igraju razvojnu ligu, a omladinci igraju ligu u okviru FSRZS.

“Rezultati naših selekcija nisu u prvom planu. Prioritet je stvaranje mladih igrača za naš prvi tim. Od 1. marta Aleksa Milosavljević je stasao i priključio se seniorskom sastavu. Dakle, za nekih osam meseci uspeli smo da izbacimo jednog fudbalera za prvi tim Poleta. Aleksa je 2004. godište, a imamo još trojicu mlađih koje vidimo u prvom timu. Znači, naš cilj je makar jedan igrač za seniorski sastav, ne kvantitet već kvalitet”. 

Obavili ste zajedničke, sedmodnevne, pripreme u Kosjeriću.

“Da, sve je proteklo u najboljm redu. Trenirali smo, družili se i nadam se na najbolji način iskoristili priliku da radimo”, zaključio je Marušić.

Đ.M./Mozzart S./kablarnet.rs

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *