Košarka

Fantastična vest iz NBA: Čačanin Darko Rajaković postao glavni trener Toronto Reptorsa

Srbija može da se pohvali da je jedina neamerička zemlja sa dvojicom trenera koji su dobili mesto šefa stručnog štaba u NBA ligi.

Posle Igora Kokoškova koji je predvodio Finiks Sanse, sada imamo situaciju da je Darko Rajaković glavni trener Toronto Reptorsa.

Već smo pisali da ima “paklenu” konkurenciju u vidu Kenija Etkinsona, Haimea Fernandesa i Serđa Skariola pa je veliki uspeh što je Rajaković ispao bolji kandidat pored ovako sjajnih kolega.

Rajaković radi u SAD od 2012. godine kada je u Tulsi bio asistent, a posle Finiksa i Oklahome radio je u Memfisu pod trenerom Tejlorom Dženkinsom i sada će samostalno predvoditi Toronto.

Što se Reptorsa tiče, oni imaju solidnu ekipu koja oslanja na Skotija Barnsa (nisko krilo), pa i nešto iskusnijeg krilnog centra Paskala Sijakama, dok je sudbina plejmejkera Freda Vanvlita i dalje pomalo nejasna.

Masai Uđiri je dugo na čelu franšize, a svojevremeno je uz sebe imao i sada prvog čoveka Fenerbahčea čuvenog Mauricija Gerardinija koji bi mogao da bude prvi čovek Evrolige.

Sve u svemu Rajaković je u dobroj sredini i videćemo koliko će moći da izvuče od ekipe Reptorsa u sezonama koje dolaze.

B92

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *