Biciklizam

Dobar nastup biciklista Borca na trci ,,Nagrada Čačka 2023“ (FOTO)

Na biciklističkoj trci NAGRADA ČAČKA 2023, koja se bodovala za Kup Srbije, junior Boško Veličić, mladji poletarac Djordje Stanisavljević , početnik Damjan Dimitrijević  i masters Bojan Vasović osvojili prva mesta, a seniorka Irina Stevanović, junior Vukašin Jovančević, mladji poletarac David Dragović osvojili druga mesta.

Ovogodišnja biciklistička trka za NAGRADU ČAČKA 2023, koja se bodovala za Kup Srbije, održana je u nedelju 14.05.2023.godine na kružnoj stazi u Ježevici, sa dužinom jednog kruga od 7,6km. S obzirom da je kiša padala celu prethodnu noć i jutro, postavljalo se pitanje pod kakvim okolnostima će se trka održati. Srećom vreme se prolepšalo, staza se osušila i bili su optimalni uslovi za takmičenje.

Seniori su vozili 12 krugova u ukupnoj dužini od 91,2km. Na startu su se pojavili najbolji biciklisti iz Srbije predvodjeni  Dušanom Rajovićem profesionalcem u protour ekipi BAHREIN, koji na domaćim trkama nastupa za Metalac iz Kraljeva. Staza u Ježevici je veoma zahtevna i teška, tako da se odmah od starta odvojila vodeća grupa. Sredinom trke vodeća grupa se raspala, tako da je svaki takmičar vozio sam. Pobedu je ostvario Djordje Djurić, kontinentalna pro ekipa ADRIA iz Novog Mesta, ispred  Dušana Rajović, BAHREIN, obojica u Kupu Srbije voze za Metalac Kraljevo. Treći je bio Marko Stanković iz OBK BEOGRADA, a četvrti Dejan Cogoljević iz BORCA. Dejanu je ovo prva seniorska sezona, pokazao je dobru vožnju i on je pobedio u kategoriji takmičara do 23 godine. Ekipno Borac nije imao plasman jer je u toku trke odustao Aleksa Radmilac usled povrede.

Juniori su startovali zajedno sa seniorima, ali u prvom krugu Boško Veličić ima pad, usled klizave staze, takodje tad nastaje mehanički problem, ali posle kraće intervencije on nastavlja trku. U vodjstvu su sve vreme bili Vukašin Jovančević i jedan takmičar iz Bugarske, do dva kruga pre kraja, kada Veličić uspeva da ih dostigne i prodje i ostvari pobedu ispred Vukašina Jovančevića. Dobru vožnju pokazao je i Filip Ćeriman koji je zauzeo četvrto mesto, a samim tim i ekipa Borca je ostvarila ubedljivu pobedu.

Kadeti su vozili 6 krugova u dužini od 45,6km. Stefan Vučićević je bio jedan od favorita za pobedu, ali usled stomačnih problema morao je da odustane. Pobedio je takmičar iz Bugarske ekipe Lastavica-Kanzalak, Pavel Dimitrov, čiji je trener Ivan Karapetrov, koji je bio trener u Borcu 1991.godine. Posle 32 godine došao je u Čačak i evocirao uspomene sa svojim nekadašnjim pulenima Mićom Brkovićem, Dobrivojem Jovančevićem i Dušanom Dimitrijevićem.

Mastersi, takmičari preko 35 godina vozili su sedam krugova u dužini od 53,2km. U kategoriji preko 50 godina Bojan Vasović osvojio je prvo mesto.

U ženskoj konkurenciji  u kategoriji seniorki, koje su vozile  5 krugova, 38km, veoma dobar nastup imala je takmičarka Borca Irina Stevanović, kojoj je ovo bio prvi nastup na biciklističkim trkama. Ona je uspela da osvoji drugo mesto, što pokazuje da je vredno trenirala i da će pravi rezultati tek doći.

Kategorija mladjih kadeta vozila je 3 kruga, a takmičari Borca bili su plasirani izmedju 10-15 mesta.

Kategorija mladjih poletarca, dečaka do 11 godina vozila je jedan krug, 7,6km. Pobedio je Djordje Stanisavljević ispred Davida Dragovića i na taj način su učvrstili svoje vodjstvo u generalnom plasmanu za Kup Srbije.

Početnici, dečaci do 9 godina vozili su stazu dužine od 2,5km i pobedu je ostvario Damjan Dimitrijević.

Prvi naredni nastup seniori Borca Ognjen Ilić i Dejan Cogoljević imaće u sastavu Reprezentacije Srbije na trci OKO ALBANIJE, koja se boduje za Euro tour, od 22-26.05.2023.god.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *