Biciklizam

Gradsko veće Čačka izdvojilo novac za kupovinu bicikla olimpijcu Ognjenu Iliću

Juče je u Čačku održana 88. sednica Gradskog veća Grada Čačka, na kojoj su većnici razmatrali 16 tačaka dnevnog reda. Jedna od njih bilo je i razmatranje i usvajanje programa gasifikacije grada Čačka. U punom iznosu biće gasifikovan novi prostor NTP-a, a investiciju će finansirati „Srbijgas“.

Prema usvojenom rešenju o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, većnicu su odlučili da se izdvoje sredstva za kupovinu bicikle za olimpijca Ognjena Ilića.

-Ognjen je naš izutan sportista, mi kao Grad moramo da mu obezbedimo uslove koje imaju svi olimpijci, pa ćemo na ovaj način izdvojiti 1.200.000 dinara, kako bi kupio novi bicikl i četiri rezervna točka, za predstojeće Olimpijske igre u Parizu – rekao je gradonačelnik Milun Todorović. On je istakao da je novac iz tekuće budžetske rezerve izdvojen i za projektno-tehničku dokumentaciju za novi veliki prostor u Mašinsko-saobraćajnoj školi za dualno obrazovanje – 1.200.000 dinara, kao i 3.700.000 dinara za dodatno uređenje centra Ovčar Banje. 

Todorović je naglasio da je nešto manje od dva miliona dinara izdvojeno iz stalne tekuće rezerve za sanaciju rudnika Bačevac, gde se nalazi vodozahvat za MZ Lugovi, ali i za Gornju Gorevnicu, Vraniće i Trbušane. Kako je objasnio gradonačelnik, novac je namenje za potpuno saniranje okna rudnika, kako bi problem bio trajno rešen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *